İstanbul'da 5 bin polisin katılımıyla 'Yeditepe Huzur' asayiş uygulaması yapıldı

İstanbul'da ''Yeditepe Huzur'' asayiş uygulaması kapsamında 39 ilçede güvenlik denetimleri gerçekleştirildi.

AA

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatları doğrultusunda, Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonundaki 5 bin polisin katılımıyla eş zamanlı olarak "Yeditepe Huzur Denetimi 2020/6" gerçekleştirildi. 

AA'nın aktardığı habere göre, uygulamaya, Asayiş Şube Müdürlüğü personeliyle İlçe Emniyet Müdürlükleri, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacılık, Narkotik Suçlarla Mücadele, İstanbul ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanları, Deniz Limanı şubelerinin yanı sıra Özel Harekat ekipleri de katıldı.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile özlük haklarını düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasının ardından "Gece kartalları" olarak adlandırılan bekçiler de ilk defa asayiş uygulamasına katıldı.

Uygulama kapsamında, kara, hava ve deniz ulaşım noktalarında denetimler yapıldı. Şüpheli araçlar durdurularak aranıyor, şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolleri gerçekleştiriliyor. Narkotik köpeklerinin kullanıldığı uygulamaya, polis helikopteri de destek verdi.

Asayiş uygulaması saat 23.00'e kadar devam etti.

35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da gerçekleştirilen "Yeditepe Huzur" asayiş uygulamasında 10 bin 276 kişinin GBT sorgusu yapılırken aranan 35 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatları doğrultusunda 20.00'de başlayan uygulama, 23.00'te sona erdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü personeliyle İlçe Emniyet Müdürlükleri, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacılık, Narkotik Suçlarla Mücadele, İstanbul ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanları, Deniz Limanı şubelerinin yanı sıra Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı denetimde, 10 bin 276 kişinin GBT sorgulaması yapıldı.

Aranan 35 şüpheli gözaltına alınırken 3'ü kurusıkı olmak üzere 5 tabanca, 15 fişek, bir kesici alet ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ayrıca 3 bin 705 araç ile 114 motosikletin kontrol edildiği, 15 aracın trafikten men edildiği, 77 araç ile 181 sürücüye işlem yapıldığı ve 138 bin 213 lira para cezası kesildiği bildirildi.

Denetlenen 624 iş yerinden 5'ine de işlem yapıldı.