Meteoroloji tarih verdi İstanbul için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından soğuk hava dalgası bazı illerde etkili olmaya başladı. Bolu , Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için 22 Kasım Çarşamba günü şiddetli yağış uyarısı geldi.

İstanbul'a kar yağacak mı yağmayacak mı tartışması sürerken Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli önümüzdeki hafta etkili olacak soğuk hava dalgası nedeniyle İstanbul'da kar yağışının görülebileceğine dikkat çekti. Sürmeli, sıcaklığın sert düşüşüyle birlikte Salı günü İstanbul'un yüksek yerlerinde kar yağışı görülebileceği uyarısı yaptı. Gelen sistemin Pazartesi günü Marmara ve Ege’de dolu, sel riski var.

HAVA DURUMU AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Bu sistemle beraber aynı kuvvetli karışım enerjisinden bir şey kaybetmeden İç Anadolu’ya ve Batı Karadeniz’e ilerleyecek. İki gün içerisinde bu hareketi yapacak. Bu hareketin içinde güneyli rüzgarlar arkasında kuzeyli rüzgarlar var. Yağış ilerlerken arkasından soğuğu getiriyor. Soğuk hava getiren rüzgarlar bu sistemi sürüklüyor. Trakya’da yağış kuvvetlenirken Batı Karadeniz’de ve Bolu çevrelerinde hava da soğuduğundan yağışlar kara dönüşmeye başlayacak.

Salı günü için biraz erken görünüyor ama Trakya’da kar ihtimali var. İstanbul’da da çok sınırdayız. Çarşamba günü yağışı yakalarsak çünkü sistem iyice doğuya ilerleyeceği için yağışlar bitmeye başlayacak.

Sıcaklığın sert düşüşü denizden destek alırsa kar yağışı havada görebileceğimiz bir şekilde olur. Bu kar yağışı Batı Karadeniz’de şehir içinde örtü yapabilir. Önümüzdeki hafta zorlu geçebilir.

DİKKAT ÇOK SOĞUK HAVA GELİYOR...

İstanbul'da hava sıcaklıkları bugünden itibaren azalmaya başlıyor. İstanbul'da pazar, pazartesi ve salı günleri yağmur bekleniyor. Sıcaklıkların hızla düşeceği salı ya da çarşamba gecesi kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülebileceği belirtiliyor. Meteorolojinin tahminlerine göre salı günü Bolu, Karabük'te kar yağışı görülecek. Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Çankırı, Kastamonu'da karla karışık yağmur görülebilir.

 İstanbul hava durumu

ANKARA HAVA DURUMU : Meteorolojinin Ankara hava durumu tahmininde bugün için de kar yağışı uyarısı var. 

Ankara yılın ilk kar yağışı altında kalırken hava sıcaklığı hızlı bir şekilde düştü. Meteoroloji hava durumu tahminlerini kar yağışı alarmı ile duyurdu. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün İç Anadolu'nun doğusu ile Batı Karadeniz bölgesi kuvvetli kar yağışının etkisi altında. Meteoroloji bu bölgelerdeki iller için 5 ile 20 santim arasında kar yağacak uyarısı yaptı. Yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı da valiliklerin gece yapacakları değerlendirmeye bırakıldı.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI : Ankara'da gece boyunca etkili olan yağmur, kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Başkentte mevsimin ilk kar yağışı, sabah saatlerinde Çankaya'ya bağlı Dikmen, Oran, İncek ve Ahlatlıbel bölgelerinde etkili oldu. 

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler kar yağışı ve olası buzlanmaya karşı ana arterlerde kar küreme ve tuzlama araçları ile hazır bekletildi. Yetkililer, trafiğe çıkacak sürücüleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BOLU DAĞI D100 KARAYOLU AÇIK MI?

Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde yoğun kar yağışı sürüyor. Dün akşam başlayan kar yağışı aralıksız devam edince kar kalınlığı kısa sürede 10 santimi geçti. Karayolları ekipleri güzergahlarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle zaman zaman hasarlı trafik kazaları meydana geldi.Trafik ekipleri, sürücüleri araçlarında kış lastiği olmadan yola çıkmamaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Okulları tatil ettirecek kar yağışı : Bu gece başlayacak olan kar yağışı yarın yani 21 Kasım salı günü çok daha kuvvetlenmiş olarak devam edecek. Meteoroloji Bolu, Kastamonu , Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'deki kar yağışının asıl etkisini salı günü göstereceğini duyurdu. Açıklamada kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı ve 20 santim civarında kar bırakacağı bildirildi. 1500 metrenin üstündeki yerlerde ise çok daha kuvvetli kar yağışı olacak. Meteoroloji uyarısında 'Başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 5

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu yakası yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11

Adana: Çok bulutlu, kuzeyinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 20

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13