Diyanet İstanbul bayram namazı vakti 2021! İstanbul Ramazan Bayramı namazı 2021 saat kaçta?

Ramazan Bayramının yaklaşması ile birlikte bayram namazı saatleri merak edilmeye başlandı. Bayram namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. İstanbul bayram namazı 2021 saat kaçta? sorusunun yanıtı da tüm namaza gidecek olan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Diyanet, bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak camilerde bayram namazı kılınabileceğini açıkladı. İşte tüm merak edilenler...

Ramazan Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı hakkında araştırmalar hız kazandı. Diyanet, bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak camilerde bayram namazı kılınabileceğini açıkladı. Bu açıklama ile birlikte İstanbul bayram namazı 2021 saat kaçta? sorusunun yanıtı da merak konusu oldu. Diyanet İstanbul bayram namazı saati ve vaktine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

İSTANBUL BAYRAM NAMAZI 2021 SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığının ramazana özel sitesinde yer alan duyuruya göre, illerdeki bayram namazı saatleri belli oldu. İstanbul'da bayram namazı 06.22'de kılınacak.

DİYANET İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" veya aynı şekilde "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" şeklinde niyet edilir.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

BAYRAM NAMAZI ÖNEMİ NEDİR?

Bayram, Müslümanlar sevinç günü demektir. Bugün kutladığımız Ramazan bayramı ise bir ay boyunca sabır ve iyiliğin karşığılığı olarak Allah'ın kullarına hediyesidir. Topluca kılınan bayram namazları ise Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin göstergesidir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir. Bayramların başlangıcı olan bayram namazları bu nedenle önemlidir. Bayram namazlarında bir araya gelen müminler hem bayramlaşır, hem de dargın olanların barışması için vesile olur.