Gelinim Mutfakta'da bugün ıspanaklı kol böreği tarifi verildi. Gelinler, ustalardan işin püf noktasını öğrenerek böreği yapmaya başladı. Seda Sayan'ın sunumuyla yayınlanan programda kayınvalideler tadım yapacak. Ekran başındaki izleyicilerde Gelinim Mutfakta Ispanaklı kol böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. Evde yapabileceğiniz ıspanaklı kol böreği tarifi.
ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ
Ispanakları bol suda yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanları küçük küçük dilimleyin. Doğranmış soğan, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve toz biberi ıspanağa ekleyip karıştırın. Bir kase suya 2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Yufkayı ikiye bölerek üzerine yağlı su sürün. Ispanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı alın ve minik parçalar halindeki yufkalara serpin. Dar ucundan başlayarak rulo yapın. İlk ruloyu kendi içinde sararak gül böreği gibi şekil verin ve tepsinin ortasına koyun. Diğer ruloları da bu yuvarlağın etrafına sarın. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip fırına verin. 30 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.