Ispanaklı kol böreği tarifi! Gelinim Mutfakta Ispanaklı kol böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Ispanaklı kol böreği, Gelinim Mutfakta'nın 21 Ocak tarihli bölümünde ekrana geldi. Gelinler, lezzetli ve doyurucu börek için kolları sıvadı. Ekranların severek takip edilen programında bugün börek açmanın püf noktaları da gösterildi. Gelinim Mutfakta ıspanaklı kol böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Ispanaklı kol böreği tarifi...

Gelinim Mutfakta'da bugün ıspanaklı kol böreği tarifi verildi. Gelinler, ustalardan işin püf noktasını öğrenerek böreği yapmaya başladı. Seda Sayan'ın sunumuyla yayınlanan programda kayınvalideler tadım yapacak. Ekran başındaki izleyicilerde Gelinim Mutfakta Ispanaklı kol böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. Evde yapabileceğiniz ıspanaklı kol böreği tarifi.

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ MALZEMELERİ

  1. 750 gram ıspanak
  2. 2 yemek kaşığı yoğurt
  3. 1 bardak su
  4. 1 çay kaşığı karabiber
  5. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  6. 5 adet yufka
  7. 1 adet yumurta sarısı
  8. 1 tatlı kaşığı tuz
  9. 1 adet soğan
  10. 4-5 yemek kaşığı beyaz peynir
  11. 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ

Ispanakları bol suda yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanları küçük küçük dilimleyin. Doğranmış soğan, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve toz biberi ıspanağa ekleyip karıştırın. Bir kase suya 2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Yufkayı ikiye bölerek üzerine yağlı su sürün. Ispanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı alın ve minik parçalar halindeki yufkalara serpin. Dar ucundan başlayarak rulo yapın. İlk ruloyu kendi içinde sararak gül böreği gibi şekil verin ve tepsinin ortasına koyun. Diğer ruloları da bu yuvarlağın etrafına sarın. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip fırına verin. 30 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.