Narin'i arama çalışmalarında son durum: Isırılan ağabey gözaltında

Diyarbakır'da 9 gündür aranan Narin'i arama çalışmaları sürüyor. Kolunda ısırık izi bulunan abi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, “Çember daraldı. Deliller üzerine gidiyoruz” dedi.

ŞEYHMUS ÇAKAN

Diyarbakır Bağlar'da 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kayıp ihbarında bulundu. İhbarla bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Arama çalışmaları kapsamında kolunda tespit edilen ısırık izinden şüphelenilen Narin'in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. gözaltına alındı. "Kendi kendimi ısırdım" diyen ağabey, kolundaki ısırığın Narin'e ait olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Gözaltındaki başka bir kişi ise serbest bırakıldı. İl Jandarma Komutanı Tümg. Selçuk Yıldırım, şu bilgilileri verdi:

'SONUCA ÇOK YAKLAŞTIK'

"Toplam 7 kurumdan 1710 kişi, Narin'imizi arıyoruz. 9 köpek unsuru, 115 araç, 2 helikopter, 48 dron takviyesi yapıldı. Karadan 55 kilometrekarelik alan ile toplam 24 personel ile 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu ve 24 kilometre su kanalı arandı. 44'ü jandarma 3'ü polis bölgesi olmak üzere 47 ev ile 22 metruk binada arama icra edilmiş. 16 plaka tanıma sistemi (PTS) noktası ile 78 kamera incelenmiş, 8'i şüpheli 58'i tanık olmak üzere 66 şahsın ifadesi alındı. Çember çok daraldı. Çok kısa bir sürede inşallah Narin'imizin müjdesini burada vermek isterim. Elimizde deliller, ifadeler var. Saat saat değil, dakika dakika Narin'in köydeki hareket ve faaliyetlerini kayıt altına aldık. Bu deliller üzerine gidiyoruz, sonuca çok yaklaştık."

BİR TERLİK DAHA BULUNDU

Öte yandan mahalleye 2 km uzaklıktaki derede dün başlatılan çalışmalarda su debisi düşürüldü. Bölgede yapılan aramalarda bir çocuk terliği bulundu. Aile ile yapılan görüşmede terlik numarasının Narin'inkinden farklı olduğu belirtildi. Terlik incelemeye alındı.