Işıkları mı kapattınız?

Sahte içki sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı son bir ayda 48'e çıktı. Sahte içkilerin içinde tiner bile olduğu belirlendi.

Yılbaşı öncesi sahte içkiden ölenlere yenileri eklendi, can kaybı 48'e yükseldi. Arkadaşının getirdiği içkiyi içtikten sonra yaşamını yitiren Hasan Sülek'in yakınları "Viskinin içine tiner koymuşlar" dedi.

Gözleri kararınca Kovid-19 sandık

Kocaeli'de taksici Salih Civan (36), iddiaya göre 250 liraya 2 şişe sahte viski aldı. İçkiyi içtikten 20 saat sonra fenalaşan Civan, hayatını kaybetti. Genç adamın kuzeni Güray Şentürk, yaşananları şöyle anlattı: "Aldıklarını içtikten 20 saat sonra Salih'in gözleri kararmış, 'Niye ışıkları kapattınız' demeye başlamış. Aynı zamanda nefes almakta zorlanmış ve böbrekleri ağrımaya başlamış. 3 kere hastaneye götürdük ama anlamadılar. Başta Kovid-19 sandık. En son bir hemşire ağzına alkollü bez koyunca Salih morardı, sahte içkiden zehirlendiği böyle anlaşıldı."

Tinerli ölüm kokteyli

Yılbaşı öncesi sahte içkiden ölenlere yenileri eklendi, can kaybı 48'e yükseldi. Arkadaşının getirdiği içkiyi içtikten sonra yaşamını yitiren Hasan Sülek'in yakınları "Viskinin içine tiner koymuşlar" dedi.

Antalya'da arkadaşının getirdiği sahte içkiyi tüketen Hasan Sülek, hayatını kaybetti. Cenazeyi teslim alan Süleyman Belen, kayınpederinin içtiği viskinin incelendiğini belirterek, "Uzmanlar, 'Viskinin içine tiner koymuşlar' dedi. Bu cinayetten farksız" şeklinde konuştu. Sahte içki nedeniyle Gaziantep'te Mehmet Karataş (57), İzmit'te de S.C. (36) yaşamını yitirdi. Böylece 13 kentteki ölü sayısı 48'e yükseldi.

Orijinal şişeye dikkat

22 ölümle en fazla can kaybı yaşanan İstanbul'u 5 ölümle Gaziantep, 4'er ölümle de Sivas ve Kahramanmaraş takip etti. Sadece İstanbul'da 16 kişinin yoğun bakımda olduğu öğrenildi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise vatandaşları şöyle uyardı: "Orijinal şişelere sahte etiket yapıştırarak ya da doğrudan pet şişelerde bu zehirleri satıyorlar. Bandrollü şişeler tercih edilmeli."

Sahte alkolün de sahtesini yapmışlar!

İzmir'de internet ve telefon sipariş hattı oluşturup kargo yoluyla sahte etil alkol satan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Depolarda 6 ton taklit etiketli sahte etil alkol ve çok sayıda malzeme ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alınırken, zanlıların sahte etil alkolle sahte içki yapıp yılbaşı öncesi piyasaya sürmeyi planladığı belirlendi.