İşadamlarından da ‘1 dolar’ çıktı

15 Temmuz’daki ‘kanlı darbe’ girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Adana merkezli 5 ilde operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Bir işadamının evinde yapılan aramalarda ise, 18 adet ‘1 dolarlık banknot’ ele geçirildi. Söz konusu paraların; ‘J’, ‘D’, ‘F’, ‘E’ ve ‘A’ serisi olması dikkat çekti.

SONER KAN - ADANA

Türkiye’yi sarsan ‘darbe girişimi’nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Adana’da yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi; 14 işadamı gözaltına alındı. Bir işadamının evinden tam 18 adet ‘1 dolarlık banknot’ çıktı. Söz konusu paraların; ‘J’, ‘D’, ‘F’, ‘E’ ve ‘A’ serisi olduğu bildirildi.

 
ÖRGÜTE FİNANSMAN İDDİASI

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, başarısızlıkla sonuçlanan ‘darbe girişiminin ardından, ‘Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) yönelik operasyonlarını sıklaştırdı. Yürütülen soruşturma kapsamında örgüte finansman sağladığı öne sürülen işadamlarına şafak vakti eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

 
18 ADET ‘1 DOLAR’LIK BANKNOT

Adana merkezli İstanbul, Mersin, Hatay ve Denizli’de gerçekleştirilen şok baskınlarda 14 işadamı gözaltına alındı. Bir işadamının evinde yapılan aramalarda ise, 18 adet ‘1 dolarlık banknot’ ele geçirildi. Söz konusu dolarların serisinin de;  ‘J’, ‘D’, ‘F’, ‘E’ ve ‘A’ olması dikkat çekti. Operasyonda ayrıca Fetullah Gülen’in kaleme almış olduğu kitaplara da el konuldu. Zanlıların emniyetteki sorgusu da sürüyor.