İrmik tatlısı nasıl yapılır? İrmik tatlısı tarifi

Hem hafif hem de tadı damakta kalan, misafirliklerin vazgeçilmesi irmik tatlısı… Hem hızlı hem de kolayca hazırlanabilen irmik tatlısının nasıl yapılabileceği merak ediliyor. Her ne kadar kolay olsa da elbette ki birkaç püf noktası var. Evdeki malzemeler ile yapılabilecek en pratik tatlılardan birisi olan irmik tatlısı nasıl yapılır?

En pratik tatlılardan birisi olan irmik tatlısı, her evde bulunan malzemeler ile yapılabilen kolay bir tatlıdır. Hızlı ve pratik olması sebebiyle sıkça tercih edilen irmik tatlısının nasıl yapıldığı merak ediliyor. Misafirliklerin vazgeçilmez tatlısı irmik tatlısının püf noktaları neler? İrmik tatlısı nasıl yapılır?

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik

9 yemek kaşığı toz şeker

3 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1,5 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Fırın kabını yağlamak için:1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için:2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1/2 adet limon suyu

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Şerbetli tatlılarda şerbetin kıvamı ve dökülme zamanı çok önemlidir. Bu tür tatlılarda tatlı fırından çıkınca yani sıcakken üzerine ılık şerbet dökülmelidir.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

3 adet yumurta, 9 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı yoğurdu derin bir kapta mikser yardımıyla toz şeker eriyene kadar çırpın.

1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1,5 su bardağı elenmiş un, 9 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozunu sırasıyla ekleyerek karıştırın.

Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

Tatlının şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu 10 dakika kadar kaynatın. 3-4 damla limon suyunu katın ve kaynayan şerbeti 5 dakika sonra ocaktan alın, ılınması için bekletin.

Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün, şerbetini içine çekmesi için 10 dakika kadar bekledikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!