Sütlü cevizli irmik helvası yapımı p

Müslümanlar kandil günlerinde helva kavurarak dostlarına ve komşularına ikram ediyorlar. Kandil zincirinin ikinci halkası olan Miraç Kandili 2018 yılında 13 Nisan Perşembe gününe denk geldi.

 Helva hem besleyici hem de lezzetli bir besin kaynağı olarak yüzyıllar boyunca, Osmanlının vazgeçemediği, sofralarından eksik etmediği bir tatlıdır.  600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’na ait yemek isimlerini yazan belgeler incelendiğinde, çeşit bakımından en çok tatlılara rastlanılmaktadır. 

TESBİH NAMAZI KILINIŞI İÇİN TIKLAYIN

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

AKŞAM EZANI KAÇTA OKUNUYOR? TIKLAYIN

RESİMLİ KANDİL MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN

İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

İrmik Helvası için Gerekli Malzemeler

2 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sü1 su bardağı su

1 çay bardağı tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Hazırlanışı;

– İrmik helvasını lezzetli yapan şey karamelize edilmiş şekerdir. Karamelize edilmiş şekeri hazırlamak için sütü ve şekeri bir tencerede kısık ateşte, eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra karışımı ocaktan alın.

– Başka bir tencerede tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra fıstığı ve irmiği ekleyin, kavrulana kadar karıştırın. İrmiğin rengi değişmeye başladığında, hazırlamış olduğunuz süt ve şeker karışımını ekleyin. Bunu yaparken çok dikkatli olun çünkü dökerken fazla ısı çıkacaktır.

– İrmikle süt, birlikte katı kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. İyice katılaştığında pişirmeyi bırakın. Bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

– Helvanızı kaselere koyun, kaseleri tabağın üzerine ters çevirin ve helvanız kalıp olarak çıksın. Üzerine bir tutam kuru yemişle servis edebilirsiniz.