Irkçılığa karşı 'Türkgücü'

CNN'den 'Türkgücü Münih'e övgü... Irkçılar yıkarken onlar birleştiriyor! Amerikan CNN, Türk göçmenlerin kurduğu ve Alman 3. Futbol Ligi'nde mücadele eden Türkgücü Münih Kulübü'nü överek ırkçıların hedef aldığı kulübün kültürleri birbirine bağlamayı amaçladığını belirtti.

CNN, Almanya'da Türk göçmenler tarafından kurulan ve Alman 3. Futbol Ligi'nde mücadele eden Türkgücü Münih Kulübü'nü övdü. Haberde, Türkgücü Münih'in başarısı röportajlarla izleyicilerine aktarılarak, kulübün 1975 yılında Türkiye'den ülkeye gelen göçmenler tarafından kurulduğu ve sloganının "Gelenekleri korumak, kültürleri birleştirmek" olduğuna işaret edildi. Futbol becerileri kadar "hayat eğitimine" de önem veren kulübün logosunun Türk ve Bavyera bayraklarının bir karışımı olduğu vurgulandı.

IRKÇI TACİZLER ARTTI

Türkgücü Münih'in orta saha oyuncularından Ünal Tosun, "Kendimi Alman hissediyorum ama Türk köklerimi de seviyorum. Almanya'da üç milyondan fazla Türk var ve onlar da benimle özdeşleşebilirler. Biz birçok göçmen kulübünün idolüyüz." ifadelerini kullandı. Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından şiddet yanlısı olarak tanımlanan Yahudi ve yabancı düşmanı aşırı sağcı "Der 3. Weg" adlı partinin kulübe karşı ırkçı tacizlerde bulunduğuna yer verildi.

Der 3. Weg'in internet sitesinde, iki kişinin Zwickau Stadı'nın dışında "Türkgücü istenmiyor" fotoğrafı yayınlanmıştı.