İntihar eden hostesin cenazesi Türkiye’ye getirildi

New York’ta konakladığı otel odasında ölü bulunan Türk Hava Yolları kabin memurlarından Eda Özdemir’in(31) cenazesi Türkiye’ye getirildi. Cenazeyi İstanbul’da karşılayan genç kabin memurunun mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

SÜLEYMAN ŞEN / HABER MERKEZİ

İstanbul-New York seferini yaptıktan sonra dinlenmek üzere çekildiği otel odasında sabah kahvaltıya inmeyince şüphelenen ekip arkadaşları tarafından ölü bulunan Türk Hava Yolları kabin memuru Eda Özdemir’in cenazesi Türkiye’ye getirildi. THY’nin New York-İstanbul seferini yapan TK 2 sefer sayılı uçağıyla dün öğle saatlerinde İstanbul’a getirilen cenazeyi THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ve THY Uçuştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Yılmaz ile Özdemir’in mesai arkadaşları karşıladı. Uçaktan indirildikten sonra kargo terminaline getirilen Özdemir için küçük bir tören düzenlendi. Dua okunması sırasında Özdemir’in mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Omuzlara alınan cenaze THY’ye ait ambulans aracıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Genç kabin memuru, memleketi Karabük’ün Eski Pazar İlçesi Sofular Salmanlar’da bugün(cumartesi) günü ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek. 


ÇOCUKLUK ARKADAŞI: YAPILAN TÜM HABERLER YALAN
Cenazeyi teslim almak üzere Atatürk Havalimanı’na gelen, avukat ve Özdemir’in çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen bir arkadaşı, “Eda’nın ölümü ile ilgili yapılan tüm haberler yalan. Ailesi şu ana kadar yapılan tüm haberleri yalanladı. Bir aşk acısı filan da söz konusu değil. 17 ay önce yaşanan bir ayrılık ki, Eda ayrıldı. Eda hiç bunlardan etkilenecek bir kız değildi” dedi.


JAZ KONSERİ BİLET ALMIŞ
Ailenin daha sonra detaylı açıklama yapacağını söz söyleyen aynı kişi, Özdemir’in İngilizce sınavından düşük puan aldığı, bu nedenle moralinin bozuk olduğu şeklindeki iddialarla ilgili de, “Hiçbiri doğru değil. Ekonomik hiçbir sorunu yoktu. Ailesiyle bir aydır görüşmediği konusu da yalan. Uçuşa gideceği gün annesi ‘Yetişebilecek misin ?’ diye sormuş. O da ‘Yetişiyorum’ demiş. Yeğenine oyuncak hediye almış. Jaz konseri için de bileti almış. “ diye konuştu. 8 yıllık kabin memuru Eda Özdemir, salı günü New York’ta THY uçuş ekiplerinin konakladıkları Marriot Long Island Oteli’nde dinlenmek üzere çekildiği otel odasında ölü bulunmuştu. Eda’nın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucunda ortaya çıkacak.