İnternet kafeler açıldı mı?

İnternet kafeler açıldı mı soruları gündemde yer alıyor. Dünyada ve ülkemizde de etkili olan koronavirüs salgınından internet kafeler, oyun salonları kapatıldı.

İnternet kafelerin açılacağı tarih hakkında aramalar devam ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşen Kabine Toplantısı ile beraber illere göre normalleşme adımları atıldı.

İNTERNET KAFELER AÇILDI MI?

İnternet kafeler ile ilgili bir düzenleme henüz yapılmadı. Başkan Erdoğan dün Kabine Toplantısı'nın ardından şu açıklamaları yaptı.

Düşük, orta riskli ve yüksek riskli illerde restoran ve kafeler yüzde 50 kapasiteyle 07.00-19.00 arasında faaliyet gösterecek. Çok yüksek riskli illerde kapalı olacak. Düşük ve orta riskli illerde halı saha ve yüzme havuzu gibi sosyal tesisler 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde kapalı kalacak.

Fahrettin Koca'nın yaptığı paylaşım şu şekilde:

"İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz."

İNTERNET KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarının; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır.