Instagram dondurma kalıcı silme işlemi nasıl yapılır? (Instagram giriş)

Sosyal medya platformları arasında zirvede yer alan İnstagram, milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. İnstagram her ne kadar en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olsa da birçok kişi de çeşitli sebeplerden dolayı hesabını silmek istiyor. Hesabınızı silmenin yanı sıra, dondurmak gibi bir seçenek de sunan İnstagram’da bu işlemler sadece birkaç dakika alıyor. Merak edilen soruların başında gelen “İnstagram hesabımı nasıl kalıcı silebilirim?” sorusunu sizin için araştırdık.

En çok kullanılan sosyal medyanın uygulamalarından birisi olan İnstagram, her yıl kullanıcı sayısını daha da arttırıyor. Her ne kadar çok sık kullanılan bir uygulama olsa da, bazı kullanıcılar yaşadıkları çeşitli sorunlar nedeniyle hesaplarını kapatmak ya da dondurmak isteyebiliyor. Birkaç dakika içinde yapabileceğiniz hesap silme ya da dondurma işlemleri ise aslında çok basit. Binlerce kişinin merak ettiği sorulardan birisi de İnstagram hesabının nasıl kalıcı silinebileceği. İnstagram kalıcı silme nasıl yapılır? Sizin için araştırdık… Instagram hesap silme düşünceniz var ve nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazımızdan faydalanabilirsiniz. Instagram hesap silme işlemleri sanıldığı kadar zor değil, gerekli işlem aşamaları doğru bir şekilde takip edildiği sürece kullanmakta olduğunuz Instagram hesabını kalıcı olarak silebilirsiniz.

INSTAGRAM HESAP SİLME – KALICI HESAP SİLME NASIL YAPILIR?

Instagram hesap silme düşünceniz var ve nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazımızdan faydalanabilirsiniz. Instagram hesap silme işlemleri sanıldığı kadar zor değil, gerekli işlem aşamaları doğru bir şekilde takip edildiği sürece kullanmakta olduğunuz Instagram hesabını kalıcı olarak silebilirsiniz.

INSTAGRAM HESAP SİLME

Öncelikle bu işlemin kalıcı hesap silme işlemi olduğunu hatırlatmak isteriz. Eğer bu konuda kararınız kesin ise aşağıdaki işlem aşamalarını takip edin.

İlk aşama olarak bilgisayarınızdan Instagram hesabınıza giriş yapmalısınız.

Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıda yer alan bağlantıya tıklayın.

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Yukarıda yer alan bağlantıya tıkladığınızda direkt olarak Instagram hesap silme sayfası karşınıza çıkacaktır. Fakat Instagram hesabınıza giriş yapmadıysanız hesabınıza giriş yapmak için seçenekler olacaktır.

Instagram hesap silme sayfasına ulaştıktan sonra yukarıdaki görselde görüldüğü gibi ‘’Hesabını neden siliyorsun?’’ sorusuyla karşılaşacaksınız. Bu soruların içerisinden kendinize uygun olanı seçin. Biz bu sorular içerisinden ‘’Başka bir şey’’ olarak seçim yaptık.

Ardından ‘’Devam etmek için lütfen şifreni tekrar gir’’ bölümüne kullandığınız Instagram hesabının şifresini yazın. Tüm bu işlemlerden sonra ‘’Hesabımı kalıcı olarak sil’’ butonuna tıklayın.

Gelen onay butonlarına da tıkladıktan sonra Instagram hesap silme işlemi başarıyla sonuçlandırmış olursunuz. Yukarıdaki işlemler bilgisayar üzerinden hesap silme işlemleridir. Mobil kullanıcılarındaki işlem adımları da aynıdır.

INSTAGRAM HESABINI SİLMEK Mİ? DONDURMAK MI?

Kalıcı Instagram hesabı silme metodunun yanı sıra hesap dondurma işlemi de sıklıkla tercih ediliyor. Bunun en büyük nedeni, ileride tekrardan hesabı aktif bir şekilde kullanabilmektir. Eğer hesabınızı ileride kullanmayı düşünüyorsanız dondurabilirsiniz.

Bu durumda takipçileriniz veya sizi Instagram üzerinde aratan kişiler herhangi bir hesabın var olmadığını göreceklerdir. Yani hesabınızı silmiş gibi olacaksınız. Tek fark, ilerleyen günlerde hesabı aktif hale getirebiliyor olmanızdır.

Kalıcı Instagram hesabı silmek ise geri dönüşü olmayan bir yoldur. Bu nedenle kararınızı düşünerek vermenizi tavsiye ediyoruz. Eğer bir süredir bu durum adına düşünüyor ve kararınızı verdiyseniz gerekli yolu takip ederek hesabınızı kalıcı olarak silebilir, ilerleyen günlerde geri dönüşü olmayan yolu tercih edebilirsiniz.

KULLANICI ADINIZ İLE INSTAGRAM HESABI AÇILMAYACAK

Instagram kalıcı hesap silme işleminden önce bilmeniz gerekenler arasında bir daha aynı kullanıcı adı ile hesap açamayacağınız da yer alıyor. Sildiğiniz hesapta kullanmakta olduğunuz kullanıcı adı yani link olarak gözüken isim, ne yazık ki hesabınızla birlikte kullanım dışı kalmış olacak.

Özellikle internetteki varlığınızı belirli bir kullanıcı adına yönelik kurduysanız kullanıcı adınızı Instagram için kaybetmeniz elbette kötü olacaktır. Özellikle Twitter, Facebook ve LinkedIn gibi platformlarda aynı ismi kullanıyorsanız kalıcı hesap silme işlemini tekrardan düşünebilirsiniz. Her zaman için benzeri bir kullanıcı adına sahip olmanız da elbette mümkün. Ayrıca diğer platformlardaki kullanıcı adınızı da değiştirmeyi düşünebilirsiniz.