İlkokulda aile boyu şiddet... Öğrenciden ısırık veliden yumruk

Arkadaşının bacağını ısıran öğrencinin ailesini okula çağıran öğretmen Gülizar Sarıaslan, zorba çift tarafından dövüldü. Saldırgan baba M. Ali Kılıç, serbest bırakıldı.

SONER KAN

Adana Çukurova'daki Edebali İlköğretim Okulu'nda okuyan 4. sınıf öğrencisi olan R.K., bahçede arkadaşının bacağını ısırdı; nöbetçi öğretmen Gülizar Sarıaslan duruma müdahale etti. R.K.'nın ailesi okula çağrıldı. Gürcistan asıllı anne Khatuna Dugashvilli, çıkan tartışmada Sarıaslan'a saldırdı; araya diğer öğretmenler girdi. Çok geçmeden okula gelen çocuğun babası Mehmet Ali Kılıç (56) da kadın öğretmeni darp edip tehditler savurdu.

'KENDİSİNE ZARAR VERMİŞ'

Zorba çift uzaklaştırılırken, yaralanan Sarıaslan hastaneye kaldırıldı. Şikayetçi öğretmen darp raporuyla polise başvurdu; Kılıç gözaltına alındı. Zanlı ifadesinde Sarıaslan'ın da çocuğuna tokat attığını öne sürerek, "Kendi çocuğuma bir kez olsun tokat atmadım. 'Ben öğretmenim, bir kez vurduysam ne olmuş?' gibi şeyler söyledi. İşe gittikten sonra öğretmenin kendi kendini çizip yaraladığını ve rapor aldığını öğrendim. Okulun kamera kayıtları incelensin" dedi. Adliyeye sevk edilen zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gülizar Sarıaslan'ı saldırganların elinden mesai arkadaşları kurtardı. Darp raporu alan öğretmen şikayetçi oldu.

'ÇIKIŞTA SENİ ÖLDÜRECEĞİM'

Gülizar Sarıaslan, saldırgan veli tarafından tehdit edildiğini de öne sürdü: "Bana; 'Çıkışta seni öldüreceğim. Kafanı kopartacağım' diye tehditler savurup küfürler etti."