‘İlk’lere imza atttılar

Türkiye’nin ilk, kulvarında dünyanın en büyük organizasyon olarak öne çıkan; ‘Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakası’, Adana’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 19 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalarda büyük çekişme yaşandı. Özellikle atlı spor yarışları ilgi toplarken, sporcular dereceye girebilmek için birbirleriyle yarıştı. Atla yapılan gösteriler de beğeni topladı.

SONER KAN / ADANA

Adana’nın merkez ilçesi Yüreğir Belediyesi’nin, Yüreğir Kaymakamlığı ile birlikte organize edip, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleyerek, Türk Hava Yolları’nın da sponsor olduğu ‘ETRAC’a 19 ülkeden yaklaşık 500 sporcu katıldı. Merkez ilçe Sarıçam’a bağlı Mustafalar Köyü mesire alanında gerçekleştirilen organizasyona yoğun ilgi gösterilirken, yapılan yarışlarda da büyük çekişme yaşandı. 
 

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK
Sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya bir yarış ortaya koyarken, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. İki gün sürecek olan müsabakalar kapsamında dünyaca ünlü ‘Kırgız Süvari Okçuları’ da bir gösteri yapacak. Etkinlik çerçevesinde aynı zamanda da Türkiye’de bir ilke imza atılacak. ‘Çevgan’, bir başka ifadeyle de ‘Polo’ olarak da bilinen Orta Asya sporunun gösteri müsabakası da ‘ETRAC’ kapsamında yapılacağını belirtti.
 
ORTA ASYA’DAN SONRA İLK KEZ
Etkinliğin açılışında konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Biz Türkler için önemli olan ve bir ata sporu olarak öne çıkan okçuluğu önemsiyoruz. Orta Asya’dan bu yana okçuluk alanında en önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sporun hem Adana’da, hem de Türkiye’de yaygınlaşmasını umut ediyoruz. Çünkü okçuluk bizim ata sporumuz. Bu sporun gelişmesinden yanayız” dedi.
 
AMERİKA’DAN ÇİN’E KADAR
‘ETRAC’ı Adana’ya kazandıran isimlerden biri olan ve etkinlikler kapsamında ‘atlı okçuluk’ alanındaki yarışlara da katılan Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise, müsabakalara; Amerika’dan Çin’e, Güney Kore’den İran’a, İngiltere’den Uruguay ‘a, Fransa’dan İrlanda’ya kadar 19 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun atlı ve yaya okçuluk olmak üzere iki alan ve 12 ayrı kategoride yarıştıklarını anlattı.
 
BİN YIL SONRA YENİDEN
Genel, “Her ne kadar yaylı okçuluğa daha fazla sporcu katılsa da insanların ilgisi genel olarak atlı okluya. Adana’da ilk defa böylesi bir organizasyon gerçekleştirilmesine rağmen gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. Bu etkinlik, çok büyük bir fedakarlığın ürünü. Kent insanlarının da buna sahip çıkacağına inanıyoruz. Türkiye’de bin yıl sonra ilk kez oynanacak olan ‘Çevgan’ müsabakaları da organizasyona renk katacak” diye konuştu.