İlk dersleri ‘kebap’ oldu

Çeşitli değişim programları kapsamında Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı uyruklu öğrencilerin ilk dersi, ‘Adana Kebabı’ oldu. Uygulamalı olarak ‘Adana Kebabı’ eğitimi alan öğrenciler, zırhta kıyma çekip, hazırladıkları etleri önce şişlere dizdi, sonra da mangal başında pişirdi. Hazırladıkları kebabı birbirlerine de ikram eden yabancı öğrenciler, “Adanalıyık” demeyi de unutmadı.

SONER KAN - ADANA

Çeşitli değişim programları kapsamında Adana’ya gelen yabancı uyruklu öğrencilerin, Çukurova Üniversitesi’ndeki (ÇÜ) ilk dersi ‘Adana Kebabı’ oldu. Zırhta kıyma çekip, hazırladıkları etleri de önce şişe dizdi, ardından da mangalda pişiren öğrenciler, keyifli anlar yaşadı. Objektiflere renkli görüntülerin de yansıdığı etkinlikte yabancı öğrenciler, “Adanalıyık” demeyi de ihmal etmedi.

 
92 ÜLKEDEN 363 ÖĞRENCİ

‘2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’ kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden ÇÜ’ye gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından ‘oryantasyon programı’ düzenlendi. Etkinlikte öğrencilere sunum yapılarak, Türkiye ve Adana ile birlikte ÇÜ de tanıtıldı. Burada konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, bu yıl 92 ülkeden 363 yeni öğrencinin kayıt yaptırmasıyla birlikte öğrenci sayılarının bin 409’a yükseldiğini söyledi.

 
ÖĞRENCİ SAYISI YÜZDE 35 ARTTI

Erdoğan, “2014 ile 2015 yıllarını karşılaştırdığımızda; toplam örgenci sayısında yüzde 35’lik bir artış sağlandı. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde bu sayının artırılması 2016 hedeflerinden birini oluşturuyor. Diğer hedefimiz ise, Türkiye ve yurtdışında toplam 19 merkezde gerçekleştirdiğimiz ÇÜÖS sınav merkezi sayısını artırmak” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere, ‘Kayıkhane’de öğle yemeği ikram edildi.
 
KEBAP YAPIP ‘ADANALIYIK’ DEDİLER

Henüz Adana’ya gelmeden adını duydukları; ‘Adana Kebabı’nı çok merak ettikleri öğrenilen öğrenciler için burada bir sürpriz hazırlandı. Uluslarararası Öğrenci Ofisi, yabancı öğrencilere uygulamalı Adana Kebabı yaptırdı. Önce ‘Adana Kebabı’ hakkında bilgiler verildi, sonrada da kolları sıvayan öğrenciler işe koyuldu. Ellerine zırh alıp et kıyan öğrenciler, hazırladıkları etleri şişleri dizip, mangal başında pişirdi. Yabancı uyruklu öğrenciler, “Adanalıyık” demeyi de ihmal etmedi, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı.