Cemreler kaç gün arayla düşüyor? İlk cemre düştü mü, bugün mü düşecek?

İlkbaharın gelişini ve havaların ısınmasını temsil eden cemrelerden ilki havaya düşecek. Her yıl şubat ayının sonlarına doğru düşen cemreler sözlükte ateş, kor gibi anlamlara gelmektedir. Yedi gün arayla ilk olarak hava, su ve toprağa düşmektedir. Gündemde en çok aranan başlıklardan olan Cemreler kaç gün arayla düşüyor? İlk cemre düştü mü, bugün mü düşecek?

Baharın aylarının gelişini temsil eden cemreler hakkında aramalar yapılıyor. Kış mevsiminin bitmesiyle İlkbahar'a giriş yapılacak. Halk arasında inanışa göre cemreler, hava, su ve toprağa sırayla düşmektedir. Cemreler kaç gün arayla düşüyor? İlk cemre düştü mü, bugün mü düşecek? İşte tüm merak edilenler...

İLK CEMRE DÜŞTÜ MÜ, NE ZAMAN DÜŞECEK?

İlk cemre havaya 20 Şubat'ta, ikincisi suya 27 Şubat'ta, son olarak üçüncüsü ise 6 Mart'ta toprağa düşecek.

CEMRE NEDİR?

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

"Cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.