İlik nakli için terhisini bekliyor

İlik nakli için asker ağabeyini bekliyor. Lenfoma tedavisi olmak üzere Türkiye'ye gelen lise öğrencisi Azerbaycanlı Nigar Aliyeva ilik nakline donör olacak asker ağabeyi Orhan Aliyev'in Nahçıvan'dan yanına gelebilmesi için izin çıkmasını bekliyor.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde lenfoma tedavisi gören Azerbaycanlı lise öğrencisi Nigar Aliyeva ilik nakli için donör olacak asker ağabeyi Orhan Aliyev'in Nahcıvan'dan yanına gelebilmesi için izin çıkmasını bekliyor. Aliyeva'nın lenfoma ile mücadelesi, 2020 yılının aralık ayında başındaki şişliği fark etmesiyle başladı. 5 Nisan'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran Aliyeva, kemoterapi tedavisi almaya başladı.

YÜZDE 70-80 UYUMLU

Doktorların ilik nakli olması gerektiğini söylediği Nigar'a, ağabeyinin donör olabileceği anlatıldı. Ağabeyinin ilik nakli için yüzde 70-80 uyumlu olabileceği değerlendirilen Nigar, Nahçıvan'da asker olan Orhan Aliyev'in Türkiye'ye gelebilmesi için hazırlıklara başladı.

İZİN GEREKİYOR

İlik nakli için kendisine donör olabilecek ağabeyi Orhan Aliyev'in asker olduğunu söyleyen Nigar, şunları söyledi: "Ağabeyimin askerliği bitti ama savaş nedeniyle şu an Nahçıvan'da askerliğe devam ediyor. Buraya gelebilmesi için evrakları hazırlayıp gerekli başvuruyu yapacağız."