İlaçta vurgunun kod adı 'kuğu'

Bolu'da 2 devlet hastanesinde 4 doktorun ilaç mümessiliyle ortak çalışarak kazancın yarısını aldıkları, her reçete için mümessile mesajla kuğu emojisi gönderdikleri belirlendi.

İHA

Bolu'da ilaç mümessili olarak çalışan T.Ş, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli ortopedi doktorlarının ilaç mümessilinin çalıştığı ilaç şirketinin piyasaya sürdüğü ilaçları hastaların reçetelerine yazdıkları ve her bir ilaç için mümessilden ilaç parasının yarısını aldıkları iddia etti. T.Ş., doktorlar hakkında 5 Haziran tarihinde Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) şikayette bulundu.

"YÜZDE 50 PAY VERİYORDUM"

Sağlık Bakanlığı da T.Ş.'nin şikayetini İl Sağlık Müdürlüğü'ne sevk etmesinin ardından hastanelerde görevli ortopedi doktorları U.G., H.K., R.Ö. ve M.T. hakkında soruşturma başlatıldı. İlaç mümessili T.Ş., soruşturma kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü'ne verdiği ifadede, "Hyalüronik Asit ve PRP işlemleri sonrası FTR uzmanı ve ortopedi uzmanlarıyla buluşarak alınan paranın yüzde 50'sini taraflarına veriyordum. U.G. Hyalüronik Asit kupürlerini topluyordu. Benimle buluştuğu günlerde kupürleri bana veriyordu. Ben de kupür karşılığı yüzde 50'sini ona veriyordum. U.G. para alma işlemine halen devam etmektedir. Yaklaşık 2-3 yıldır kupür toplamak yerine WhatsApp'tan bana mesaj atıyorlardı. R.Ö. kuğu emojisi atıyordu" diye konuştu.

T.Ş. ayrıca doktorların kendisine verdiği kupürler ile kendisine atılan kuğu emojilerinin ekran kayıtlarının yer aldığı 23 sayfalık belgeyi de yetkililere teslim etti.