Öğretmen il dışı tayin iptali nasıl yapılır? İl dışı yer değiştirme atamaları iptal edilebilir mi?

2021 yılı öğretmen il dışı atama tayini sonuçlarının açıklanmasının ardından tayinlerin nasıl iptal edilebileceği hususu gündeme geldi. Öğretmenlerin iller arası tayin sonuçları isteyenler için belirli şartlara göre iptal edilebilecek. İl dışı yer değiştirme atamaları iptal edilebilir mi? Öğretmen il dışı tayin iptali nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları müracaatlarını iptal edecek olanlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar..

Öğretmenlerin il dışı tayin sonuçlarının açıklaması ile birlikte atama iptali konusu gündeme geldi. İl dışı yer değiştirme atamaları iptal edilebilir mi? Öğretmen il dışı tayin iptali nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. MEB öğretmen il dışı atama başvuru kılavuzunda atama iptaline ilişkin detayları açıkladı. İşte tüm merak edilenler...

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME ATAMALARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

MEB öğretmen il dışı atama başvuru kılavuzunda atama iptaline ilişkin detayları açıkladı.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin atama işlemi gerçekleşip diğer eşin atama işleminin gerçekleşmemesi ya da diğer eşin yer değiştirme başvurusu şartlarını taşımaması durumunda atama işlemi gerçekleşen eş istemesi halinde 2021 Yaz Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemini erteleyebilecektir.

Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il'e atama işlemi gerçekleşmemesi durumunda ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.

Ancak atama işlemini iptal ettirmeleri nedeniyle önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, hizmet puanına bakılmaksızın norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir. Öğretmenlerin atama iptali istekleri sırasında bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.