İki şehir sular altında

Çanakkale Biga'dan geçen Kocabaş Çayı sağanak nedeniyle taştı. Çay kenarındaki otoparkta araçlar suya gömüldü. Benzer görüntüler İzmir'de de yaşandı. Ev ve işyerlerini su bastı.

AA-DHA-İHA

Çanakkale Biga'da önceki gece etkili olan yağmur nedeniyle ilçe merkezinden geçen Kocabaş Çayı, debisi yükselince taştı. Çay kenarındaki otoparkta kalan bazı araçlar su altında kaldı. Ekipler anonslarla, sürücülere araçlarını çekmeleri için gece boyunca uyarı yaptı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yaptıkları ikazlarla 300 aracı sel sularının altında kalmaktan kurtardıklarını ifade etti.

ARACINI GPRS'TEN ARIYOR

Aracı su altında kalan Selahattin Kimis, "Arabam şu anda suyun içinde yatıyor. GPRS'ten aracımın yerini tespit ettim ama şu anda suyun altında kaldı" dedi. Biga Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış ise "Su, yolun üzerinden akmakta ve Bakacak Çiftçiliği ve Akkayrak köylerimiz ulaşıma kapandı. Yüksek bölgelerde kar yağışı devam ediyor. Herhangi bir can ve mal kaybı yok. Burada 10'un üzerinde araçta hasar söz konusu" diye konuştu. Çanakkale Valiliği'nden taşkına ilişkin yapılan açıklamada, "İlimizdeki diğer dere yataklarında da su yükselmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur" denildi.

BİR AİLEYİ KEPÇEYLE KURTARDILAR

Kocabaş Çayı'nın taşması sebebiyle sel sularında mahsur kalan bir aile Biga Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

YETKİLİ DE YOK YARDIM DA!

İzmir'de Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün yapmış olduğu sağanak yağış uyarısının ardından kent genelinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ilçede etkili olan sağanak vatandaşlara zor anlar yaşatırken, Bornova'da Ersoy Caddesi kavşağında yol çöktü. Konak İlçesi Güzelyalı Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan ev ve işyerlerini ise su bastı.

KENDİMİZ MÜCADELE EDİYORUZ

İşyerini su basan işletme sahibi Övünç Ünlü, "Kendi imkanlarımız ile yaklaşık 2 saattir dükkana dolan suyu boşaltıyoruz. Etrafta hiç kimse yok. Yıllardır da biz böyle kendi imkanlarımız ile mücadele ediyoruz" dedi.

33 KENTTE YAĞIŞ ALARMI

Meteoroloji, 27 kente sarı, 6 kente de turuncu kodlu uyarıda bulundu. Yağışların Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'un güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.