İhmal havuzunda bir ölüm daha!

Manisa'da annesi ve kardeşiyle havuza giden 5 yaşındaki Halil Umut, köprü altında sıkışarak boğuldu; cesedi 7 dakika sonra fark edildi. Ruhsatsız havuzda 3 yıl önce bir çocuğun daha öldüğü ortaya çıktı.

İHA

Manisa Şehzadeler'de Nurgül Kocakaya (39), 16 Ağustos'ta çocukları Halil Umut Kocakaya (5) ve Onur Kocakaya'yı (4) havuza götürdü. Anne hesabı ödemeye gittiği sırada oğlu Halil Umut, yetişkin havuzuna girdi; köprünün altında gözden kayboldu. Geri dönen kadın, Onur'u gördü; Halil'i aramaya başladı. Küçük çocuk ise köprünün altından 2 dakika yaşam mücadelesi verdi. Bir süre sonra Halil'in su yüzeyine çıkan cansız bedeni akıntıyla çocuk havuzuna sürüklendi.

ÇOCUĞUN CESETLE OYUNU

Durumun farkında olmayan minik Onur, ağabeyiyle oynamaya çalıştı. Su üstünde hareketsiz duran Halil'i 3 dakika sonra bir kişi fark edip cankurtaranları uyardı. Sudan çıkarılan çocuk, hastaneye kaldırıldı; ancak hayatını kaybettiği belirlendi. Ruhsatsız olduğu tespit edilen havuz mühürlendi.

OLMASI GEREKEN HİÇBİR ŞEY YOK

Ailenin avukatı Haşim Çelik, iki cana mal olan havuzdaki ihmalleri şöyle sıraladı:

Ticari amaçlı açık yüzme havuz işletmesinin ruhsatı yok.

Cankurtaranın eğitim sertifikası yok, sigortasız çalışıyor.

Çalışanların da ilk yardım sertifikası bulunmuyor.

İşveren, ilkyardımcı personel bulundurma zorunluluğunu yerine getirmemiş.

Çocuğa boğulmadan 7 dakika sonra bilinçsizce müdahale edildi.

Çocukların yetişkin havuzuna düşmesi ya da girmesini engelleyen önlem alınmamış.

Halil Umut Kocakaya - Onur Kocakaya

MÜDÜR TUTUKLANDI, İŞLETMECİ FİRARDA

Olay sonrası gözaltına alınan işletmeden sorumlu müdür Selçuk Kuş ile işletme sahibi S.Ö., adli kontrolle serbest kaldı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar yakalan Kuş tutuklandı. S.Ö.'yü yakalama çalışmaları sürüyor.

Anne Nurgül Kocakaya, sorumlulara en ağır cezanın verilmesini istedi.

İLK OLAYDA MÜHÜRLENMEDİ

Halil'e mezar olan havuzda 7 Temmuz 2021'de Yusuf Asaf Tiktaş (8) adlı çocuğun da boğularak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Ancak havuzun, ilk ölüm olayından sonra ruhsatsız olmasına rağmen mühürlenmediği öğrenildi. Tiktaş'ın ölümüyle ilgili davanın ise istinaf mahkemesinde devam ediyor.

Yusuf Asaf Tiktaş