Sizler için iftar yemeğinizde yapabileceğiniz en güzel iftar menülerini bir araya getirdik. İşte en güzel iftar menüleri…
İL İL İMSAK VE İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Şehriyeli tavuk çorbası
Yarım tavuk göğsü, 1 çay bardağı tel şehriye, 1 havuç, 1 soğan,
2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, tuz, tavuk suyu.
Tavuk göğsü haşlıyoruz. Kaynar kaynamaz ilk suyunu döküyoruz. Tekrar temiz su koyuyoruz. Tavuk suyuna lezzet katmak için iri doğranmış havucu, soğanı, tane karabiberi, defne yaprağı ve tuzunu koyup kapağını kapatarak tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Tavuğumuz pişince alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tavuğu didik didik parçalıyoruz. Soğanı ve sarımsakları minik doğruyoruz. Çorba pişireceğimiz tencereye tereyağını, soğan ve sarımsağı koyup kavuruyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Havucu rendeliyoruz ve ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz, karıştırıyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu süzerek çorba tenceresine aktarıyoruz. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi koyuyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ocaktan almadan evvel tavuğu ekliyoruz ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis tabağına çorbamızı koyuyoruz. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.
Beşamelli Kabak Karnıyarık
4 adet aynı boyda kabak, 300 gr. kıyma, 1 adet soğan, 2 adet sivri biber, 2-3 adet domates – soyulmuş, doğranmış 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz şeker, Tuz, Karabiber, Zeytinyağı.
Beşamel için Malzemeler: 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 500 ml. süt, 150 gr. rende taze kaşar peyniri, 1 tutam muskat rendesi, Tuz, Karabiber.
Kabakları uzunlamasına 2’ye bölün, alt kısmından ince bir parça alın ki kabaklar tepside düzgün dursun.
Mısırlı mantarlı bulgur pilavı
3 su b. iri bulgur, 1 pk. mantar, 1 kase Mısır, 2 domates, 1 soğan, 2 çorba k. tereyağı, zeytinyağı, et suyu, tuz, su.
Mantarları ve soğanı doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyuyoruz. Soğanı ve mantarı ilave ederek soteliyoruz. 2-3 dakika kavurduktan sonra bulgurunu ekliyoruz ve kavuruyoruz. Domatesleri doğruyoruz. Tencereye mısırı ve domatesi de ekliyoruz ve soteliyoruz. Et suyunu ve sıcak suyunu döküyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Muhallebili kadayıf tatlısı
500 gr kadayıf, 1 su bardağı şeker, 6-7 çorba kaşığı tereyağı, 1 litre süt, 2 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı un, 1 paket toz krem şanti.
Geniş bir tencerede tereyağını eritin, kuru kadayıfları elinizle ufalayarak tencereye ekleyin, şekeri ve irice çekilmiş fındığı da ekleyerek kahverengi oluncaya kadar kavurun. soğuması için kenara alın. Muhallebiyi hazırlamak için sütü tencereye alın, un, nişasta ve şekeri ekleyin tel çırpıcı ile çırğın, muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocağı kapatın ve toz krem şantiyi ekleyin, mikser ile çırpın. soğuması için bir kenara alın. Soğuyan kadayıfın yarısını büyükçe bir tepsiye bastırarak yayın. Üzerine muhallebinin tamamını eşit şekilde dökün. Üzerine kalan kadayıfı eşit şekilde yayın.
KLASİK İFTAR MENÜSÜ
Buğdaylı, Yoğurtlu Çorba
DAVET İFTAR MENÜSÜ
Mercimekli Reyhanlı Çorba
Güveçte Dana Kol
Nohutlu Bulgur Pilavı
Abugannuş
Şekerpare
Ufak bir aileniz varsa bu tariflerini de denemenizi öneririz.
ÇEKİRDEK AİLE İFTAR MENÜSÜ
Közlenmiş Domates Çorbası
Hünkâr Beğendi
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı
Fırında Mücver
Şerbetli Gül Tatlısı