İdamla yargılanırken şampiyon olmuş

Adana’da 27 yıl önce bir öğretmeni öldürüp KKTC’ye kaçan Yıldıray Keklik yakalandı. Sahte kimlikle yeni bir hayat kuran zanlının maratona katılıp şampiyon olduğu ortaya çıktı. 

SONER KAN

Adana Seyhan’da 1991 yılında Anafartalar Lisesi yakınındaki oto kiralama şirketinde çalışan Yıldıray Keklik (46), arkadaşıyla okulun bahçesine girip sigara içti. Bu sırada bahçeden sorumlu öğretmen Hasan Bilgin, Keklik ve arkadaşına dışarı çıkmasını söyledi. Yaşanan sözlü tartışmanın ardından Yıldıray Keklik, Bilgin’i bıçaklayarak öldürdü. 

Kıbrıs’ta yeni hayat kurdu

Tutuklanıp idam cezasıyla yargılanan katil zanlısı, 5 yıl cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 2014 yılında sonuçlanan davada müebbet hapse çarptırılan Keklik’e ulaşılamadı. Yıldıray Keklik’i yakalamak için harekete geçen ekipler, firasi zanlının uzun yıllar önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gittiğini belirledi. Ekipler, Interpol ile işbilirliği yaparak Keklik adına ‘Kırmızı Bülten’ çıkardı. Bunun üzerine Kıbrıs polisi, Keklik’i yakaladı. 

Maraton birinciliği var

Serbest kaldıktan sonra, KKTC’ye kaçan Keklik, burada Şahin Soylu adına düzenlediği sahte kimlikle yaşadığı ve oto kiralama şirketi kurup, aynı zamanda yaşam koçluğu yaptığı anlaşıldı. Ayrıca Keklik’in, Kıbrıs’ta maraton koşusuna katılıp birinci olduğu da belirlendi.