İçeride mahsur kaldılar! Doktorlar saldırıdan sedyeyle korundu

Silahlı saldırıya uğrayan 2 kardeşten biri hayatını kaybederken yakınları hastanede sağlık çalışanlarına saldırdı. Doktorlar ve hemşireler kapattıkları kapıyı sedyelerle destekledi.

Ankara Keçiören’de Fırat Ö. ve Ahmet Ö. adlı kardeşler bir berber dükkanında tıraş olurken yanlarına gelen Emrah K. ile aralarında tartışma çıktı. Emrah K, yanında getirdiği silahla Fırat Ö. ve Ahmet Ö. kardeşlere kurşun yağdırdı. Hastaneye kaldırılan iki kardeşten Ahmet Ö. tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KAPININ ARDINA SIĞINDILAR

Polis ekipleri, cinayet zanlısı Emrah K.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Hayatını kaybeden Ahmet Ö. ile yaralı kardeşi Fırat Ö’nün yakınları, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına saldırdı. Hastanenin bir bölümüne sığınıp kapının açılmaması için sedyeyle destekleyen doktor ve hemşireler içeride mahsur kaldı.  

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN SERT TEPKİ: DEVLET ASLA İZİN VERMEYECEK

Keçiören EAH Acil Servisindeki doktorlara saldırılmasına sert tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'da şu sözlere yer verdi:

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: HAK ETTİKLERİ KARŞILIĞI BULACAKLAR

Ankara Valisi Vasip Şahin, hastane çalışanlarına saldıranlara yönelik şunları söyledi:

AK PARTŞ GENEL BAŞKANVEKİLİ KURTULMUŞ: HUKUKEN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Koronavirüs salgınının başından itibaren cansiperane bir şekilde çalışan fedakar sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurtulmuş, "Sağlık çalışanlarımızın hakkını ödeyemeyiz. Onlara yapılan insanlık dışı saldırıların sonuna kadar hukuken takipçisi olacağız." açıklamasında bulundu.