Husumetli komşudan şeytani plan! Döverek öldürüp kaza süsü verdiler

Denizli'de 5 ay önce motosikleti devrildiği sanılan Şahin Demirten'in komşuları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Yaşlı adamın yolunu kesip ailece sopalarla döven zanlıların daha sonra kaza ihbarında bulunduğu belirlendi.

İHA

Denizli'de 5 ay önce motosikletiyle kaza geçirdiği sanılan Şahin Demirten'in (64) komşuları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Tek başına yaşayan Demirten'in komşusu Cihan G., 16 Eylül'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp kaza ihbarında bulundu. Motosikleti evine 500 metre kala devrilen yaşlı adamın hayatını kaybettiği belirlendi.

ODUN PARÇASI VE KAN İZLERİ!

Olay kayıtlara kaza kaynaklı normal ölüm olarak geçti. Ancak bugüne kadar hiç kaza yapmayan Demirten'in çocukları durumdan şüphelendi; olay yerini incelerken kırık sopa parçaları ve kan izleri buldu. Dilekçe üzerine savcılık soruşturma başlattı; özel jandarma ekibi 4 ay boyunca araştırma yapıp 450 kişiyle görüştü. Ekipler, Demirten'le kaza ihbarını yapan komşusu Cihan G.'nin husumetli olduğunu belirledi. Teknik ve fiziki takip sonucu cinayet aydınlatıldı. Olay yerinde görülen odun parçalarının aynılarının şüpheli ailenin evinin önünde de olduğu anlaşıldı. Cihan G. ile ailesinin yolunu kestikleri yaşlı adamı sopalarla döverek öldürdükleri saptandı. Bunun üzerine baba Hasan G., anne Makbule G., Cihan G. ve kız kardeşi Serap G. gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Cihan G.'nin madde bağımlısı olduğu; daha önde de yaşlı adamın yolunu keserek para istediği, olumsuz yanıt alınca komşular arasında husumet başladığı öğrenildi.

SAHTE FREN İZİ BİLE YAPMIŞLAR

Cinayete kaza süsü vermek isteyen ailenin, Demirten ve motosikletini 50 metre sürükledikleri, kanlar içindeki adamın taşların üzerine yüzüstü yatırdıkları ve sahte fren izi yaptıkları anlaşıldı.

TAZİYEDE SUÇUN ÜSTÜNÜ ÖRTME ÇABASI

Maktulün kızı Ceylan Kaçar, katil zanlılarının cenazeye katılmadığını; ancak bir gün sonra taziyeye geldiklerini söyledi. İlk günden itibaren komşularından şüphelenen Kaçar, şöyle devam etti: "Evimize gelerek 'Bizden şüpheleniyormuşsunuz. Seslerimizi duyanlar olmuş ama kendi aramızda kavga ediyorduk' dedi."