MasterChef humus tarifi ekranları başındaki izleyiciler tarafından yakından takip ediliyor. Ortadoğu mezesi olan humus tarifi, nohut, tahin ve limon suyunun birleşimi ile oluşuyor. Mavi takım kaptanın belirlediği yemeklerden olan MasterChef humus tarifi, malzemeleri burada.
HUMUS NEDİR?
Humus, nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılan bir Orta Doğu mezesidir. Houmous ve Hummus olarak da yazılıp okunur. Hummus Arapça'da nohut anlamına gelmektedir.
Üzeri için:
HUMUS YAPIMININ PÜF NOKTASI
Kullandığınız nohutun cinsine göre pişme süresi artıp azalabilir. Daha pürüzsüz bir humus elde etmek istiyorsanız nohutun kabuklarını soymalısınız.
HUMUS NASIL YAPILIR?
Ayıklanmış nohutları üzerini geçecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın.
Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu mutfak robotu ya da blender yardımıyla krema kıvamını alana kadar karıştırın.
Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın.
Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.