Gelinim Mutfakta hingel tarifi ve malzemeleri! Hingel nasıl yapılır?

Hingel tarifi bugün Gelinim Mutfakta'da yapılacak. Gelinler en güzel yemek için yine mücadele verecek ve zaman zaman ortam gerilecek. Hafta içi her gün yayınlanan yarışma Seda Sayan tarafından sunuluyor. Hingel nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta hingel tarifi ve malzemeleri...

Hingel tarifine yönelik aramalar yapılıyor. Gelinler bugün lezzetli yemekler yapmak için mutfağa girip kolları sıvadı. Hingel yapacak olan gelinler kayınvalidelerinden 5 tam puan bekliyor. Gürcü mutfağına ait olan bir yemek türü olarak bilinen hıngel, hengel ya da hangel olarak seslendirilir. Hingel nasıl yapılır?

HİNGEL MALZEMELERİ

1 adet yumurta

2 su bardağı un

1,5 çay kaşığı tuz

Yeterince su

İçine

200 gr. kıyma

1 adet kuru soğan

bir tutam maydanoz

tuz, karabiber, pul biber

Servis için

Yoğurt

1-2 diş sarımsak

1-2 kaşık tere yağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

HİNGEL NASIL YAPILIR?

Un yoğurma kabına alınır, ortası havuz gibi açılır. Üzerine bir yumurta kırılır. Tuz eklenip yeterince su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Dinlenen hamurdan beze kopartılıp açılabildiği kadar oklava ile açılır. Su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar kesilir. Kesilen yuvarlağın ortasına kıymalı harç yerleştirilir. Hamurun uçları ortaya doğru getirilir. Sağ ucu parmaklar arasında bastırılıp yapıştırılır, sola doğru itilip yandaki hamurlar pileli şekilde ilk birleştirilen hamura yapıştırılır, tekrar sola doğru itilir.