2021 Hicri yılbaşı namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte Hicri yılbaşı namazı kılınışı burada!

Hicri yılbaşı namazı kılınışı ve kaç rekat olduğu yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. Dün akşam, akşam namazı vaktinin girmesiyle beraber hicri yıl başladı. Bu zamanda ibadetlerini arttırmak isteyen vatandaşlar aramalarında konuya yer veriyor. Peki, Hicri yılbaşı namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Hicri yılbaşı namazı kılınışına dair tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hicri yılbaşı namazı kılınışı için detaylı araştırmalar yapılıyor. Müslüman alemi, bu yıl 1443 yıl önce Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretini kutlayacak. Akşam namazı vaktinin girmesiyle beraber hicri yıl idrak edilmeye başlanacak. Hicri yılbaşı namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Haberimizin içerisinden Hicri yılbaşı namazına dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.,

HİCRİ YILBAŞI NAMAZI KAÇ REKAT?

Bu ay senenin birinci ayıdır. Bu ayın birinci gecesi, akşam ve yatsı arasında ( yani zilhicce'nin son gününü, Muharrem'in birinci gününe bağlayan gece) Allah rızası için iki rekat namaz kılınır.

HİCRİ YILBAŞI NAMAZI NASIL KILINIR?

Namaza şu niyetle başlanır:

"Ya Rabbi, bizi yetiştirmiş olduğun bu seneyi, hakkımızda mübarek kılman; avfı ilahine, feyzi ilahine, mazhar kılman; dünyevi ve uhrevi saadetlere nail eylemen için ; Allahu Ekber "

Her iki rekatta:

7 Fatihai şerife, 7 Ayetel- kürsi, 7 İhlası şerif, okunur.

Namaz dan sonra:

11 defa :

La ilahe illallahü vahdehu la şerikeleh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyi ve yumit. Ve hüve hayyün la yemutü biyedihil hayr. Ve hüve ala külli şey'in kadir.

11 İstiğfarı şerif,

11 Salevatı şerife, okunup dua yapılır. Duada, geçmiş senenin günahlarının afvı ve yeni seneye günahsız girmek için iltica edilir.

HİCRİ YILBAŞI NEDİR?

Hicri Yılbaşı veya 1 Muharrem (kameri) hicri takvime göre Zilhicce ayının son gecesini Muharrem ayının birinci gününe bağlayan zaman dilimidir. İslami takvime göre bir sonraki güne saat 00:00 da değil güneş batması ile (akşam ezanı) geçilir. Bu zaman dilimi ay takvimi esaslı olduğu için bir sonraki hicri yılbaşı 11 ya da 12 gün daha erken bir tarihe denk gelir. Muharrem ayı, Zilkade, Zilhicce ve Receb ile beraber Kur'an'da kıymet verilen dört haram aydan biridir. Bu aylarda barış içinde yaşanması, savaş yapılmaması ile ilgili İslam öncesi ve sonrası kurallar mevcuttur. Muharrem ayı, hicrî kamerî yılın birinci ayıdır. Şii Müslümanlar tarafından ise Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak kutlanır. ve dünya bir hicri yılbaşında oluşur.

Hicri yılbaşında okunacak dualar neler? 2021 Hicri sene sonu duası nedir, Türkçe okunuşu nasıl?

Hicri yılbaşı ne zaman, bugün mü?? 2021 Hicri yılbaşı önemi nedir?