TDK'ya göre hiç bir şey mi, hiç birşey mi? Hiçbir şey bitişik mi ayrı mı yazılır?

Günlük hayatımızda çok sık kullandığımız kelimelerden biri olan hiçbir şey bitişik mi ayrı mı yazılır? TDK'ya göre hiçbir şey nasıl yazılır? TDK'ya göre iki sözcükte manasını yitirip, bir başka ad yerine kullanılırsa kelime bitişik yazılır. Birleşme sırasında sözcüklerden hiçbiri anlam farklılığına uğramamışsa, bu kelimeler ayrı yazılır.

Günlük hayatımızda kullandığımız bir çok kelimeyi aslında doğru yazdığımızı zannedip yanlış yazıyoruz. Bu kelimelerin başında da "hiçbir şey" kelimesi geliyor. Yazım hatalarının en sık yapılan örneklerinden bir tanesi olan kelimeyi birleşik yazan da var ayrı yazan da. Peki, hiçbir şey bitişik mi ayrı mı yazılır? TDK'ya göre hiçbir şey kelimesi nasıl yazılır?

HİÇBİR ŞEY BİTİŞİK Mİ AYRI MI YAZILIR?

TDK'ya göre kelimenin doğru hali ''hiçbir şey'' biçimindedir.

HİÇBİR ŞEY NASIL YAZILIR?

Doğru Yazımı;

hiçbir şey ? (Doğru Kullanım)

Yanlış Yazımı;

hiç birşey (Yanlış Kullanım)

hiçbirşey (Yanlış Kullanım)

hiç bir şey (Yanlış Kullanım)

Türkçe sözcük olan hiçbirşey, ayrı yazılmalıdır. Zira Türkçe'de "şey" kelimesi her zaman, söz öbeğinden ayrı yazılır. Bu yüzden doğrusu "hiçbir şey" şeklinde olmalıdır. Hiçbir kelimesi ise bitişik yazılmalıdır. Yani "hiç bir şey" ve "hiçbirşey" şeklindeki yazımlar yanlıştır. Doğru yazım: hiçbir şey şeklinde olmalıdır.