SONER KAN
Adana Çukurova'da bulunan 13 katlı Mete Apartmanı 6 Şubat Depremleri'nde yıkıldı. Binanın enkazında kalan 12 kişi hayatını kaybetti. 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası ile tutuksuz yargılanan binanın müteahhidi Muzaffer Mete ve inşaat mühendisi Atilla Tuğran, dün davada son kez savunma yaptı. Tuğran bilirkişi raporunun eksik olduğunu belirtirken Mete ise suçsuz olduğunu söyledi.
'ADLİ KONTOL' KARARI
Mahkeme heyeti her iki sanığı da 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma' suçundan 12 yıl 2 ay 20'şer gün hapse mahkum edip, yurtdışına çıkış yasağı ve 'adli kontrol' şartının devamına karar verdi.
'BU CEZA YETERLİ Mİ?'
Duruşma boyunca yıkılan binada hayatını kaybeden oğlu Emre Can Gözen'in (22) fotoğrafını elinden düşürmeyen anne Zerrin Gözen, karara isyan etti. Duruşma çıkışında AKŞAM'a konuşan Zerrin Gözen, "Her bir can için bir yıl, yeterli bir ceza mı sizce? Oğlumu kara toprağa gömdüm ama kendileri ellerini kollarını sallayarak geziyor" dedi.