Hem moral veriyor, hem tedavi ediyor! Lösemiyi yendi, çocuklara şifa dağıtıyor

12 yaşında lösemiye yakalanan Nurgül Büyüktarakçı Erfidan, hayalini gerçekleştirip doktor oldu. İzmir'de çalışan Doktor Nurgül, kendini hasta çocuklara adadı.

Aydın'da dünyaya gelen Nurgül Büyüktarakçı Erfidan'a 12 yaşında lösemi teşhisi konuldu. Yaklaşık 2 yıl süren tedavi sürecinde çok sevdiği okulu ve arkadaşlarından uzak kalan Erfidan, hastalığının ilerlemiş olması nedeniyle yüksek dozlarda kemoterapi ve radyoterapi aldı. O dönem hep doktor olmayı hayal eden Erfidan, iyileşip Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Buca'daki hastanede göreve başlayan Doktor Nurgül, hastanede acil servisin yanı sıra evde sağlık biriminde de çalışıyor.

İYİ Kİ DOKTOR OLMUŞUM

Hasta çocuklara evinde de hizmet veren ve onlarla yakından ilgilenen Erfidan, ailelere kendi yaşadığı süreçleri anlatarak moral veriyor. Erfidan, lösemi tedavisi gördüğü günleri hala unutamadığını belirterek şöyle konuştu: "Hastalarım ve aileleri, beni canlı örnek olarak gördüklerinde umutlu oluyorlar. Çocuk hastalar her şeyin farkında olmuyor; onlara tedavi süreci oyun gibi geliyor. Gittiğim her hasta çocuğun evinde durumumdan bahsediyorum. 'Merak etmeyin geçici bir dönem. Ben de sizler gibi zorluk yaşadım' diyorum. Bunların geçici olduğunu onlara göstermek istiyorum. İyi ki doktor olmuşum diyorum. Çünkü bir hastanın bile iyileşmesine vesile oluyorsak, bu ne kadar güzel bir şey."

Hastanede 12 yaşındaki oğlu epilepsi ve serebral palsi tedavisi gören Kezban Erkul, Dr. Erfidan'ın hikayesinden çok etkilendiğini ve artık daha olumlu düşünmeye başladıklarını söyledi.