Gelinim Mutfakta Helva-i Hakani tarifi, malzemeleri! Helva-i Hakani nasıl yapılır?

Helva-i Hakani, Gelinim Mutfakta'da yapılacak yemekler arasında yer aldı. Kanal D'nin sevilen yapımları arasında yer alan Gelinim Mutfakta'da haftanın finalinde gelinler tatlılarını yapıyorlar. Akşam çayın yanında bu lezzeti denemek isteyenler için Gelinim Mutfakta Helva-i Hakani tarifi, malzemeleri.

Gelinim Mutfakta Helva-i Hakani tarifi ekran başında bulunan izleyenler tarafından not alındı. Bugün haftanın son gününde gelinler Helva-i Hakani tatlısını yaparak yüksek puan almaya çalışacak. Gelinler belirtilen süre içerisinde tatlılarını yapacak. Gelinim Mutfakta Helva-i Hakani tarifi, malzemeleri sizlerle...

HELVA-İ HAKANİ MALZEMELERİ

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı buğday nişastası

Yarım su bardağı pirinç unu

125 gr tereyağı

125 gr çiğ badem

150 gr kaymak

Şerbeti için;

300 gr bal

3 su bardağı süt

GELİNİM MUTFAKTA HELVA-İ HAKANİ NASIL YAPILIR?

Bademleri helvayı pişireceğiniz tavaya alın ve tereyağda rengi pembeleşene kadar kavurun.Sunumda kullanmak için bir kısmını ayırın. Başka bir kapta un,nişasta ve pirinç ununu karıştırarak kavrulan bademin üzerine alın. Unların rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavurun. Helva kavrulurken, sütü ısıtıp altını kapatın ve içine bal ekleyip erimesini sağlayın. İyice kavrulan helvanın içine şerbeti ekleyerek kısık ateşte 10 dk. kadar daha pişirip kaymağı ilave ederek karıştırıp altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Dinlenen helvayı servis tabaklarına alın ve ayırdığımız bademlerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!