Hayatını kurtaran dağcılarla buluştu

Hakkari'deki Cilo buzulları bölgesinde buzulların kırılması sonucu Avcu çifti ile Mehmet Aydın ve Hakime Koç boşluğa düşmüştü. Hastanede tedavileri devam eden Avcu çifti, korku dolu anları anlatarak hayatlarını kurtaran dağcılarla buluştular.

İHA-AA

Hakkari'deki Cilo buzulları bölgesinde 4 gün önce buzulların kırılması sonucu Kemal ve Gülay Avcu çifti ile Mehmet Aydın ve Hakime Koç boşluğa düşmüştü. Avcu çifti olaydan kısa süre sonra kurtarılırken, Aydın ve Koç hayatını kaybetmişti. Hastanede tedavileri devam eden Avcu çifti korku dolu anları anlattı.

Gülay Avcu, "Buzul kütlesine ayak bastığımız gibi direkt çöktü. Dört arkadaş aşağı hızlı bir şekilde düştük. İlk bayan arkadaş zaten baygındı. Erkek arkadaş da ayağı buzun içerisine sıkışmıştı. Eşim onu kurtarmaya çalıştı ama kurtaramadı. O sırada şelale daha hızlı akmaya başladı. Eşim beni bir buz kütlesinin üzerine koydu. Öleceğimizi düşündüğümüz için de eşimle helalleştik. Eşime sen git dedim ve o da 'seni bırakıp gidemem' dedi. Eşimin oradan çıkıp yardım getirmesi iyi oldu. 'Ölmek istemiyorum' diye Allah'a yalvarıyordum. Hipotermiye girmişim ve bayılacağım esnada bir baktım ki birisi bana ip bağladı. Orayı zor hatırlıyorum" dedi. Kemal Avcu ise "Çok kötü bir duyguydu, Allah kimseye yaşatmasın" diye konuştu.

'ONLARI EVİMDE AĞIRLAYACAĞIM'

Gülay Avcu, kendisini buzul çatlağından çıkaran Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleriyle hastane odasında buluştu. Odasına çiçeklerle giren dağcılarla kucaklaşan çift, uzun süre gözyaşlarını tutamadı. Avcu, "Onlara bir can borçluyum. Taburcu olduğumda inşallah onları evimde ağırlayacağım. Onlara çok teşekkür ederim. Onları görünce çok mutlu oldum" dedi.