Hasta çocukların ailelerinden fidye istediler! Haysiyetsiz ‘hacker'lar

Instagram hesabını ele geçirdiler! Vicdansız dolandırıcıdan hastalara tuzak. PKU hastalarına ait Instagram hesabını ele geçiren hacker, paylaştığı mesajlarla yüksek kar vaat edip yüzlerce aileyi dolandırmaya çalıştı. Vicdansızlar, sosyal medya hesabını derneğe iade etmek için de 5 bin TL istedi.

BÜLENT ŞANLIKAN

Nadir bir hastalık olan PKU (karaciğerdeki bir enzim eksikliği) ile yaşamak zorunda olan kişilerle yakınlarının 2005'te kurduğu 'PKU Aile Derneği'nin Instagram hesabı, 22 Ağustos'ta bir hacker tarafından ele geçirildi. Derneğe üye ailelerden para koparmaya çalışan vicdansızlar, PKUTURKEY adlı Instagram hesabında yatırım danışmanlığı adı altında yüksek kar vaadinde bulundu. Hasta ve yakınlarını tuzağa düşürmek için de sahte dekontlar ve mesajlar yayımlandı.

BİR DE ŞANTAJ YAPTI!

Vicdansız hacker, hesabı geri vermek içinde dernekten 5 bin lira istedi, sonra 4 bin liraya indi. Derneğin uyardığı üyelerin şikâyeti üzerine Instagram'ın sahibi olan Facebook yönetimi duruma müdahale etti. Hesap tekrar derneğe iade edildi. Dolandırıcıların banka hesaplarına bloke konulup kara listeye alındı. Zanlıların yakalanması için suç duyurusunda bulunan PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Atakay, AKŞAM'a konuştu: "Yıllarca gönülden verilen emek adına üzüldük. Dolandırıcılara inanan aileler olacak diye büyük endişe duyduk. Bu kişilerin tespiti ve emsal olması için savcılık sürecimiz devam ediyor."

3 SAATTE ZENGİN OLMA VAADİ

Hacklenen Instagram hesabındaki paylaşımlar sözde borsa uzmanı Mine Toygur adına yapılırken altlarına şu sahte yorumlar eklendi: n Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Mine hanımla tanıştık. 2500 TL yatırımımı 3 saatte 36 bine katladı. n 5 bin TL yatırımımızı 3 saatte 156 bin TL katladılar, sonuna kadar güveniyorum.