Harry Potter'ın taklit ürün zaferi

Harry Potter markasının sahibi Warner Bros, markasını izinsiz kullanan Türk firması Keskin Hediyecilik'e dava açtı. Mahkeme, ürünlerin imha edilmesine karar verdi.

NESLİHAN KESKİN

Dünyanın en büyük film yapımı ve televizyon yayın şirketlerinden Warner Bros Entertainment şirketi, Harry Potter film serisinin yapımcısı ve 'Harry Potter' markasının sahibiydi. İstanbul Ambarlı Gümrük Müdürlüğü tarafından 'Warner Bros (Harry Potter)' marka ve logolu 5 kap 250 adet mürekkepli kalem seti ele geçirildi. Keskin Hediyecilik firmasına ait olduğu tespit edilen bu ürünlerin taklit olup olmadığının tespiti için Gümrük Müdürlüğü görevlisi tarafından fotoğrafları çekildi ve konu yargıya taşındı.

İZİNSİZ ÜRETİM YAPILMIŞ

Bu fotoğraflar Warner Bros şirketine gönderildi. Şirket tarafından ürünlerin taklit olup olmadığının tespiti yapıldı. Yapılan araştırmada ürünlerin iziniz şekilde ve kötü kalitede, tüketici ve kamu sağlığına aykırı şekilde üretildiği tespit edildi.

ÜRÜNLERE EL KONDU

Warner Bros şirketi avukatları, konuyla ilgili duyurusunda bulundu. Başsavcılık tarafından ürünler hakkında 'el koyma' kararı verdi. Warner Bros şirketinin avukatları mahkemeye sundukları dilekçede, "Keskin Hediyecilik tarafından taklit edilen ürünlerin imha edilmesini istiyoruz" dedi. Mahkeme, Warner Bros şirketinin davasını kabul ederek, Keskin Hediyecilik şirketine ait 'Harry Potter' marka ve logolu 5 kap 250 adet mürekkepli kalem setinin imhasına hükmetti.