Antalya'da bir kadının göğsünden yaklaşık 5 kiloluk kitle çıkarıldı

Antalya'da 55 yaşındaki bir vatandaş göğsünde kitle olduğunu fark ederek doktora gitti. Muayeneler sonucu kitlenin iyi huylu olduğu tespit edildi. Yapılan ameliyatlar sonrası kadının göğsünden yaklaşık 5 kiloluk kitle çıkarıldı.

DHA

Antalya'da yaşayan Yasemin Zembil isimli bir kadın göğsündeki şişliği fark ederek doktora gitti. Kitle olduğunu tespit eden doktorlar biyopsi sonucu kitlenin iyi huylu olduğu kanısına vardı. Yapılan ameliyatlar sonrası Zembil'in göğsünden yaklaşık 5 kiloluk kitle çıkarıldı.

DHA'nın haberine göre, 2017 yılında kitlenin büyümesi üzerine yeniden doktora başvuran Zembil ameliyata alındı. Sağ göğsünden 1,5 kilo kitle çıkarılan Zembil, aradan kısa bir süre geçmesine rağmen kitlenin yeniden büyümesi üzerine ikinci kez ameliyat edildi. Bu kez ağırlığı yaklaşık 3,5 kiloya ulaşan kitle ikinci kez temizlendi.

Geçirdiği iki ameliyatta da sağlığına kavuşamayan ve 6 ay önce sağ göğsündeki kitle hızla büyüyerek bu kez 4,5 kiloya ulaşan Yasemin Zembil, yeniden doktora başvurdu. Yapılan tetkiklerde göğsündeki kitlenin malign (kötü huylu) olmadığı belirlenen Zembil, ameliyata alındı. Çapı 30 santimetreye ulaşan 4,5 kiloluk kitleyle birlikte sağ göğsü de alınan Zembil sağlığına kavuştu.

YAŞAM KALİTESİ DÜŞTÜ

Sağ göğsündeki 4,5 kiloluk kitlenin yaşam kalitesini düşürdüğünü anlatan Yasemin Zembil, dışarıdan bakıldığında fark edilen kitleyle ilgili herkese açıklama yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Zembil, "Ayrıca hareket kabiliyetimi de kısıtlıyordu. Bir yere uzanıp bir şey alamıyordum, elimde bir şey taşıyamıyordum. Yanlışlıkla sağa sola çarptığımda çok canım yanıyordu." dedi.

2017 yılında ilk ameliyatında kitlenin 1,5 kilo, ikinci ameliyatında ise 3,5 kiloya ulaştığını anlatan Zembil, şunları söyledi:

"6 ay önce sıkıntım yeniden başladı. Kitle hızla büyüyordu. Akıntı ve kanamalar başladı. İki hafta önce doktora başvurduğumda göğsümün alınması gerektiğini söyleyince üzüldüm, ama yapacak bir şey yoktu. Mecburen kabullendim. Şu anda gayet iyiyim. Ameliyatın ardından aylar sonra ilk kez, en sağlıklı geceyi geçirdim. Çok şükür artık atlattım. Doktoruma çok teşekkür ederim."

GÖZETİM ALTINDA TUTULACAK

Doktor ise hastanın ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu belirterek kötü huylu karakter taşımayan kitlenin, hasta ameliyata alındığında çapının 30 santimetre, ağırlığının ise 4,5 kiloya ulaşmış olduğunu söyledi.