Hangi iller kırmızı kategoride yer aldı? Kırmızı renkli iller hangileri, yasaklar neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısının ardından kırmızı renkte olan iller ve yeni risk haritası belli oldu. Başkan Erdoğan 58 ilin kırmızı kategoride olduğunu ve yeni kararların alındığını açıkladı. Peki, Hangi iller kırmızı kategoride yer aldı? Kırmızı renkli iller hangileri, yasaklar neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısının ardından kırmızı renkte olan iller ve yeni risk haritası belli oldu. Başkan Erdoğan 58 ilin kırmızı kategoride olduğunu ve yeni kararların alındığını açıkladı. 58 tane ilin yer aldığı kırmızı illerde cumartesi günleri ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Hangi iller kırmızı kategoride yer aldı?

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLER BELLİ OLDU

Açıklanan yeni koronavirüs risk haritasına göre Türkiye genelinde 58 il kırmızı kategoride yer aldı. Böylece nüfusun yüzde 80'nini yaşadığı yerleşim alanları haritada "çok yüksek riskli" olarak gösterildi.

Kırmızı renkte olan iller; Edirne, Kırkkale, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya,Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır.

KIRMIZI KATEGORİDE OLAN İLLERDE NELER YASAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yeni alınan kararları açıkladı. Toplamda 58 ilin kırmızı kategoride yer aldığı haritada Türkiye'nin %80'i kırmızı oldu. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 5.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması, artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecek.