Hamileler aşı olabilecek mi? Hamileler ve emziren anneler koronavirüs aşısı olacak mı?

Koronavirüs süreci ile beraber aşılama hızlanma sürecine girdi. milyonlarca vatandaş, randevularının MHRS sistemi üzerinden almaya başladı. Bu süreçte hamile olan kişiler aramalarında Hamileler aşı olabilecek mi? Hamileler ve emziren anneler koronavirüs aşısı olacak mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. işte detaylar...

Hamile ve emziren anneler koronavirüs aşısı olup olmayacağını merak ediyor. Ülkemizde de etkili olan salgın sonrası 4 ana grup halinde aşılama yapılıyor. Konuya yönelik açıklama ise sağlık bakanlığı tarafından yapılıyor. Peki, Hamileler aşı olabilecek mi? Hamileler ve emziren anneler koronavirüs aşısı olacak mı?

HAMİLE VE EMZİREN ANNELER KORONAVİRÜS AŞISI OLACAK MI?

Gebelikte inaktif Covid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Covid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir.

Emzirme döneminde Covid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Covid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.

HAMİLELER AŞI SONRASI NELERE DİKKAT ETMELİ?

Aşı yaptırmaya karar veren anne adayları, Covid-19 aşısı uygulandıktan sonra dikkati elden bırakmamalı.

Aşılandıktan sonra da;

-Maske takılmalı.

- Başkalarıyla arada mesafe olmalı.

- Kalabalıktan kaçınılmalı.

- El hijyenine dikkat edilmeli.