Hafta sonu sinemalar açık mı, kapalı mı? Sinemalar ne zaman açılacak?

Koronavirüs pandemisinin darbe vurduğu yerlerden bir tanesi de şüphesiz sinema salonları oldu. Aylardır sinemaya gidemeyen ve bir şeyler izlemek isteyen kişiler ''Sinemalar ne zaman açılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ''Sinema Salonları'' ile ilgili ek genelge gönderdi. Peki, Sinemalar açık mı? Sinemalar ne zaman açılıyor?

Dünyanı ve ülkemizi etkisi altına alan ve hayatı neredeyse yaşanmaz hale getiren koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında sinemalar ve eğlence mekanları yer aldı. Pandemi süreci boyunca kapalı olan sinema salonları film tutkunlarını ağırlayamadı. Peki, Milyonlarca kişinin merak ettiği sinemalar ne zaman açılacak? Sinema salonları açık mı?

SİNEMALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan yerlerden birisi de sinemalar oldu. Sinema salonları şu an için kapalı olup hizmet vermemektedir.

SİNEMA SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Sinema Salonları" ile ilgili ek genelge gönderdi. Genelge ile 31 Aralık'a kadar faaliyetlerine ara verilen sinema salonları için bu süre 1 Mart'a uzatıldı. Daha sonra ise alınan yeni karara göre sinemaların açılacağı tarih 1 Nisan 2021 tarihine uzatıldı.

Trabzon Valiliği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında tedbir amacıyla kapatılan sinema salonlarının açılış tarihini erteledi. Açıklamada, 1 Mart'ta açılması planlanan sinema salonlarının faaliyetlerine salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamını sağlamak ve desteklenmesi amacıyla 1 Nisan tarihine kadar ara verildiği ifade edildi.

HANGİ İLLERDE SİNEMALAR AÇILACAK?

Kırıkkale, Çorum, Yalova, Bolu, Düzce ve Erzincan'ın ardından Tunceli'de de sinema salonları 1 Nisan'a kadar kapalı olacak.

Tunceli'de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca, corona virüsle mücadele kapsamında sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar kapalı kalması kararı alındı.

Karaman'da koronavirüs önlemleri çerçevesinde sinema salonları için alınan kapatma kararı 1 Nisan 2021'e kadar uzatılırken merkeze bağlı bir belde ve köyde uygulanan karantina kaldırıldı. Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında toplandığı belirtildi.

Yalova'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde sinema salonları için alınan kapatma kararı 1 Nisan 2021'e kadar uzatıldı.