Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi? Yasak saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

Kademeli normalleşme sürecinde ilk aşamaya 17 Mayıs tarihinde geçilmişti. 1 Haziran'da sona erecek olan kademeli normalleşme sürecinden sonra tam açılma olup olmayacağı, sokağa çıkma yasağının nasıl olacağı merak ediliyor. Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Bilim Kurulu toplantısı dün saat 16.30 gerçekleştirildi. Kritik toplantıda, 1 Haziran sonrası hayata geçirilmesi planlanan süreçle birlikte aşılama konusunun da ele alındı...

17 Mayıs tarihinden itibaren kademeli normalleşmeye geçildi ve hafta sonu- hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri de yeniden düzenlendi. Bu kapsamda 1 Haziran'a kadar hafta sonu kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Kısıtlamaların 1 Haziran'dan sonra nasıl olacağı ise merak ediliyor. Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri değişecek mi? Yasak saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İşte tüm merak edilenler...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Kademeli normalleşmenin son verileri bugün yapılacak Bilim Kurulu Toplantısı'nda konuşulacak. Normalleşme dönemine ilişkin yeni yol haritası Bilim Kurulu toplantısında görüşülecek, tavsiye kararları alınacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının saati biraz daha geriye çekilebilir mi ya da hafta sonu olan sokağa çıkma kısıtlaması tek güne düşürülebilir mi... Sokağa çıkma kısıtlamasının saat 21.00 yerine 24.00'te başlaması da ele alınacak. Tüm bu senaryoları Bilim Kurulu masaya yatıracak. sokağa çıkma yasağına dair son gelişmeler haberimizin içerisine eklenecektir.

BİLİM KURULU TOPLANTISI KARARLARI NE İLE İLGİLİ OLACAK?

Toplantıda tam kapanma sürecinde uygulanan tedbirlerin verdiği sonuç ile kademeli normalleşmenin sonuçları değerlendirilecek. Buna göre 1 Haziran sonrası tüm işletmelerin açılması, hafta içi ve hafta sonu yasaklarının kalkması, okullarda yüz yüze eğitime dönülmesi konularında istişare yapılacak. Toplum sağlığını riske atmadığı görülürse bu konularda düzenlemeye gidilecek.

SON 24 SAATTE 9 BİN 375 VAKA

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 223 bin 104 Kovid-19 testi yapıldı. 9 bin 375 kişinin testi pozitif çıktı, 175 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 693 olarak kayıtlarda yer aldı.

Ağır hasta sayısı 1667 oldu, 11 bin 192 kişinin Kovid-19 tedavisinin veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 45 bin 508'e yükseldi.

Toplam test sayısı 52 milyon 817 bin 437'ye ulaştı, vaka sayısı 5 milyon 203 bin 385, vefat sayısı 46 bin 621 oldu.

Kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak? 1 Haziran'da kafeler açılacak mı?

1 Haziran açılacak yerler nereler? 1 Haziran sonrası normalleşme nasıl olacak?

1 Haziran'da tam açılma olacak mı? 1 Haziran'da hafta sonu yasak kalkıyor mu?

Düğünler ne zaman serbest olacak? 1 Haziran'da düğün salonları açılacak mı?