Güzel avrat otu nedir, zehirli mi? Güzel avrat otu görselleri!

Giresun, Artvin ve Trabzon'da ıspanak içerisinde ıspanağa çok benzeyen 'güzelavrat' otu olarak bilinen 'atropa belladonna' nedeniyle 10 kişi zehirlendi ve tedavi altına alındı. Bu haberlerin gündeme gelmesinin ardından Güzel avrat otu görselleri merak edilmeye başlandı. Güzel avrat otu nedir, zehirli mi? sorusunun yanıtı da yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte, güzel avrat otuna dair tüm merak edilenler...

Trabzon ve Giresun'da ıspanağa karışan güzelavrat otu yüzünden 10 kişi zehirlendi. Giresun'da zehirlenen 8 kişiden 7'si taburcu edildi, 1'inin tedavisi ise devam ediyor. Bu haberlerin ardından Güzel avrat otu nedir, zehirli mi? Güzel avrat otu görselleri nelerdir? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar....

GÜZEL AVRAT OTU NEDİR?

Güzelavrat otu, (Atropa belladonna veya Atropa bella-donna), patlıcangiller familyasına ait çok yıllık otsu bir bitkidir. "Atropin" maddesi, bu bitkinin halüsinojenik özellikleri olan oldukça zehirli yemişleri boyunca olan yapraklarından elde edilir.

GÜZEL AVRAT OTU NEREDE YETİŞİR VE BULUNUR?

Etli köklere sahip olan güzel avrat otu, Batı Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika'nın yerli bitkisidir. Güzel Avrat otu Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerinde ve ülkemizin kimi yerlerinde bulunmaktadır.

GÜZEL OTU FAYDALARI NELERDİR?

Güzel avrat otu mide yanmalarında tavsiye edilebilen bitkilerden biridir.

İdrar söktürücü özellikleriyle bilinir.

Kanı temizleme konusunda etkili olduğunu söylemek mümkündür.

Yapılan araştırmalar güzel avrat otunun iştah açıcı özelliğini olduğunu ortaya çıkartmıştır.

Güzel avrat otu bağışıklık sistemini uyarıcı ve güçlendirici özelliklere sahiptir.

Saç için kullanımında kepeği sonlandırabilir. Saçların daha gür ve güçlü olmasına destek olur.

Sedef hastalıklarına ve sivilce sorunlarına iyi geldiği bilinen bitkilerin başında gelir.

Güzel Avrat Otu Neye Yarar?

Güzel avrat otu sağlık için belirtili yararlara sahiptir. Cilt yaralarını iyileştirici olabilmektedir. Cilt üzerindeki bazı hastalıkların iyileştirilmesine iyi geldiği söylenebilir.

GÜZEL AVRAT OTU ZARARLI MI?

Güzel avrat otu, kök ve diğer bölümlerinin bazı kısımlarında zehirli maddelere sahiptir. Bu bölgeler atıldıktan sonra kullanılmalıdır. Aksi durumlarda zararlar söz konusu olabilir.

Zehirlenmeler söz konusu olabilir.

Baş ağrılarına neden olabilir.

Kusma ve benzeri mide sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

18 yaş altında olan çocukların tüketmemesi gerekir.

Hamile ve gebe olanlar kullanmamalıdır.

Kronik rahatsızlığı bulunanların güzel avrat otunu kullanmaları tavsiye edilmez.

Bitki türevlerine alerjisi olanların uzak durması gereken bitkilerin başında gelmektedir.

GÜZEL AVRAT OTU ZEHİRLİ Mİ?

Güzelavrat otu insanlarda zehirli etkiler göstermeye başladığında ilk olarak kişilerde baş ağrısı uyku hali meydana gelir. İlerleyen zamanlarda ise yavaş yavaş susuzluk hissi ile birlikte sayıklama gibi durumlar ortaya çıkar. Eğer sizlerde de bu gibi belirtiler meydana gelir ise acilen uzman bir doktora görünerek meydana gelebilecek olan sorunları engelleyebilirsiniz.

GÜZEL AVRAT OTU GÖRSELLERİ!