Gelinim Mutfakta güveçte mantarlı tavuk oturtma tarifi, programın sunucusu Demet Akalın tarafından açıklandı. Kanal D'nin severek takip edilen yemek programında her gün farklı bir tarif izleyenlerin karşısına çıkıyor. Peki, Güveçte mantarlı tavuk oturtma nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden Gelinim Mutfakta güveçte mantarlı tavuk oturtma tarifi ve malzemelerine ulaşabilirsiniz.
GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK OTURTMA MALZEMELERİ NELER?
3-4 parça tavuk göğsü
Yarım kg mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
Tuz
Kimyon
Köri
Orta boy güveç
GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK OTURTMA NASIL YAPILIR?
Tavuklar ve mantarlar temizce yıkanır. Daha sonra tavuk ve mantar orta boy, kare kare doğranır. Kuru soğanda yemekli doğrandıktan sonra, güvecin en altına tavuklar yerleştirilir. İkinci kata ise soğanlar yerleştirilir. Soğanların üzerine bir kaşık tereyağı koyulduktan sonra, en üste de mantarlar dizilir. Kalan diğer tereyağı da eklendikten sonra, tuzu, kimyonu ve körisi atılır. Daha sonra güvecin kapağını kapatmadan, ağzı folyo ile kaplanır. Kapağı da kapatıldıktan sonra, 190 derece fırına atılır. Aslında güveci odun fırınında pişirmek daha lezzetli bir sonuç verir ama bulunan imkanlarla da bu şekilde yapılabilir. Tavuk ve mantarlar iyice pişince fırından çıkarılır. Daha sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.