Günlük 0.87 kuruşa çalışan Bangladeşli çocuklar

Sefillik içinde tıkış tıkış çalışan ve önemli giyim markalarına günlüğü 20 penny’e (0.87 kuruş) çalışan Bangladeşli çocukların durumunu Claudio Montesano Casillas fotoğrafladı.

Bangladeş’in başkenti Dakka’nın çalışma şartlarının kötü olduğu Keraniganj kasabasına giden Fotoğrafçı Claudio Montesano Casillas, birbirinden çarpıcı kareler fotoğrafladı. Çocukların, genellikle çalıştığı yerde yattığı burada duş aldığı ve yemek yediğini söyleyen Casillas, durumun beklediğimden daha kötü olduğunu söyledi.

Tahminen 7000 resmi olmayan fabrikaların olduğu Bangladeş’te çalışan çocuklar emniyetli alanlarda çalışmıyor. Fotoğrafçı çocukların çalıştığı yerlerin acil çıkış kapılarının, yangın güvenliği ve yangın söndürücülerin olmadığının altını çizdi. 2013 yılında Bangladeş’te bulunan Rana Plaza’da bulunan fabrikada çıkan yangıda 110 bin kişi öldü. 

Konfeksiyon fabrikalarında çaşılan yaşları 10 ila 14 arasında değişen Bangladeşli çocuk işçiler haftanın 6 buçuk günü çalışıyor. Uyuma gereksinimlerini ise ya konfeksiyon içinde bir yere kıvrılarak gideriyor ya da fabrikaya yakın yerlerde küçük odalar kiralanıp oralarda kalınıyor.