Gülistan 11 gündür ortada yok! Son görüşmeden sonra sır oldu

Tunceli’de 11 gündür aranan Gülistan’ın son görüntülerine ulaşıldı. Genç kızın eski sevgilisiyle konuştuktan sonra minibüse binerek Uzunçayır Baraj Gölü’ne gittiği belirlendi. 

Tunceli’de 5 Ocak’ta ortadan kaybolan üniversiteli Gülistan Doku’yu (21) arama çalışmaları sürerken, genç kızın son görüntüleri ortaya çıktı. Gülistan’ın 11 gün önce Atatürk Mahallesi’ndeki bir kafenin önünde eski rus sevgilisi Zaynal Abarok’la ayaküstü konuştuğu görüldü. Daha sonra tek başına yürüyerek karşı şeride geçen genç kızın minibüse bindiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Olay günü kaydedilen başka görüntüde Gülistan Doku’nun Sarı Saltuk Viyadüğü ve Dinar Köprüsü üzerinde tek başına beklediği tespit edildi.

‘MUNZUR’A ATLAYACAĞIM’ 

Gülistan’dan haber alamayan yurt arkadaşları Kübra O. ve Dilek M.’nin aynı gün polise ‘kayıp’ ihbarında bulunduğu ortaya çıktı. Gülistan’ın Abarok’tan 1 ay önce ayrıldığını, kaybolmadan önce de eski erkek arkadaşının Instagram’ında başka bir kızın resmini gördüğünü belirten Kübra O. ile Dilek M., şöyle konuştu: “Kaybolmadan bir gün önce odamıza geldi. ‘Beni yalnız bırakmayın. İyi değilim. Kendimi Munzur’a atmaya gidiyorum’ dedi. Sonra odasına gitti. Bir gün sonra kendisine ulaşamadık. Telefonu kapalıydı.”

Gülistan’ın kaybolmasındansonra eski sevgilisi Zaynal Abarok’un da yurtdışına gittiği öne sürüldü.

ÖZEL CİHAZLA SU ALTINDA ARANIYOR

Gülistan’ın en son görüldüğü Uzunçayır Baraj Gölü’nün çevresinde 7 arama sahası oluşturuldu. 150 kişilik ekip, genç kıza ait bir iz arıyor. Ekipler, kameralı rov cihazıyla sualtındaki 20 km’lik alanı da tarıyor.

ODASINDAKİ VASİYETİ GEÇEN SENE YAZMIŞ

Sarısaltuk Viyadüğü altında Gülistan’ın isminin yazılı olduğu ilaç reçetesi, not kayıdı ve arkadaşından ödünç aldığı makas bulundu. Genç kızın cep telefonunun en son viyadük altından sinyal verdiği de tespit edildi. Diyarbakır’dan Tunceli’ye gelen Doku Ailesi’nin yurt odasında bulduğu ‘vasiyetim’ başlıklı notu ise Gülistan’ın geçen yıl arkadaşlarına şaka olarak yazdığı ve dolabına yapıştırdığı belirlendi. 

(DHA - İHA)