Gören bir daha dönüp bakıyor... Doğuştan ay yıldızlı!

Kurban Bayramı yaklaşırken ülkenin dört bir yanında 2020 kurbanlık fiyatları kadar sergilenen hayvanların özellikleri de merak ediliyor. Bursa'da doğuştan ay yıldız motifli, 350 kilogramlık düve için sahibi 10 bin TL talep ediyor.

IHA

Bursa'da doğuştan ay yıldız motifli düve, kurban bayramı için pazara çıkartıldı. Ağırlığı 350 kiloyu bulan düve pazarda görenlerin dikkatini çekiyor. Bayrama 20 gün kala kurbanlıkların birçoğu satılırken alıcılar hala fiyat araştırmasını sürdürüyor.

9 bin TL’den başlayan büyük baş fiyatları 30 bin TL’ye kadar çıkıyor. Küçük baş ise bin ile 2 bin TL arasında alıcı buluyor. Ay yıldızlı düve ise 10 bin TL'ye alıcısını bekliyor.

Ay yıldızlı düveyi besleyen Veysel Altın, şöyle konuştu:

“Ben bunu 2 buçuk yıl önce pazarda görünce beğenip aldım. Bu zamana kadar besledim. Her annenin asker göndermesi gibi biz de bunu kurbana göndermek niyetindeyiz. Alanlara hayırlı olmasını diliyorum. Bu düve 350 kilogram geliyor. Bunu 10 bin TL’ye satacağız. Kesimi her şeyi içinde bu fiyat istiyoruz. Satışlarımız çok güzel. Aşağı yukarı 75 hayvanın 60 tanesini sattık. Allah’ın izni ile bayramın birinci günü teslim edeceğiz. Bu düveyi görenlerde çok güzel tepki veriyor. İnsanların hoşuna gidiyor. Türk milleti olarak bizler bayrak, vatan sevdalısıyız. Bakan bir daha bakıyor. Ben de bunu küçükken ay yıldızını görerek aldım. Bizde doğmadı, ama biz yetiştirdik.”