Gökyüzünde aile saadeti

Ankara'da yaşayan Zuhal ve Kadri çifti, TürkHava Kurumu'nda pilotlukyaptıkları sırada tanışıp evlendi. Çiftin iki çocuğu da anne-babasının izinden gitti ve aynı kurumda pilot oldu. Özün Ailesi, yıllardır aile olarak göklerde uçmanın gururunu yaşıyor.

Ankara'da Kadri Özün (65), pilotların yetiştirildiği THK Uçuş Akademisi'nde 1973 yılında pilot oldu. Özün, kurumda tanıştığı ve kendisi gibi öğretmen pilot olan Zuhal Özün (62) ile 1981'de evlendi. Göklere aşık olan çift, 1982'de dünyaya gelen oğullarına 'Gökhür', 1992'de doğan kızlarına da 'Gökçin' ismini verdi. Eğitim uçaklarının arasında büyüyen iki kardeş, anne ve babasının izinden giderek pilot oldu.

GURUR DUYUYORUZ

Kadri Özün 2004 yılında emekli oldu, eşi ise uçuş öğretmenliğini sürdürüyor ve Kıbrıs Girne Üniversitesi Yakındoğu Havacılık'ta da eğitim müdürü olarak görev yapıyor. 11 yıldır havacılıkla uğraşan Gökçin Özün, öğrenci pilot olarak eğitimine devam ederken, 21 yıllık pilot Gökhür Özün ise THK'da eğitimine devam ederken, annesiyle beraber Kıbrıs Girne üniversitesi Yakındoğu Havacılık'ta 'kalite müdürü' ve 'pilot eğitmeni' olarak da çalışıyor. Zuhal Özün, "Ata'mızın kurmuş olduğu THK'da babam emekli kurmay Albay Orhan Şenyuva'nın izinden devam ettim. Ailecek uçmaktan dolayı gururluyum" dedi. Gökçin Özün Türkiye'nin ilk kadın pilotlarından Sabiha Gökçen'i ve annesini örnek aldığını söyleyerek, "Havacı bir aileden olmak mükemmel" dedi. Gökhür Özün ise "Aile olarak havacılığın her dalında olduk" diye konuştu.