Gizem'in çizgileri burs oldu

Resimleri miras kaldı. Gizem'in bebekleriyle 16 kardelen okuyor. Beyin tümörüne yenilen minik Gizem'den yadigar kalan kalpli bebek resimleri, oyuncağa dönüştürülerek satışa sunuldu. Oyuncakların geliriyle ihtiyaç sahibi 16 üniversiteli kıza burs veriliyor.

AA

İzmir'de 2014'te dünyaya gelen Gizem Erten, geçen yıl tedavisi olmayan bir tür beyin tümörü olan Diffuse İntrinsic Pontine Glioma'ya (DIPG) yakalandı. Küçük kızın sürekli kalp şeklinde gülen yüzler çizmesinden etkilenen annesi, kukla sanatçısı Nazlı Selin Akçay'dan bu tasarımla bir oyuncak yapmasını istedi. Bebeği beğenen Gizem, ailesinin ve doktorların çabalarına rağmen 2 ay önce 6.5 yaşındayken hayata gözlerini yumdu.

ÖĞRENCİLERE BURS OLDU

İzmir İş Kadınlar Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Fatih ve Özden Erten çiftine evlatlarının hatıralarıyla ihtiyaç sahibi üniversiteli kız öğrencilere destek sağlama teklifinde bulundu. Önce 'Gizem Erten-Geleceğin İş Kadınları Burs Fonu' kuruldu. Ardından 'Gizoş' adı verilen bebeklerle fon kaynağı oluşturuldu. Oyuncak bebeğin yanı sıra Gizem'in tasarımlarıyla kupa, bardak, bez çanta, kartpostal ve ayraç gibi hediyelik eşyalar tasarlanarak satışa sunuldu. Program kapsamında 16 üniversite öğrencisi genç kıza burs desteği verildi.

HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİ

Gizem'in resim yapmayı çok sevdiğini anlatan annesi Özden Erten, "Ailece en büyük hayalimiz bu bebek resimlerinin oyuncaklara dönüştürülüp vitrinlerde yerini almasıydı" dedi.

TÜRKİYE'NİN HER NOKTASINA SATIŞ

İZİKAD'ın internet sitesi üzerinden bağış ve bilgi alınabileceğini belirten Betül Sezgin, oyuncaklara sosyal medya üzerinden gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Sezgin, bir öğrenciye yıllık burs sağlayan hayırseverlere ise oyuncaklardan hediye ettiklerini belirtti.