Diyanet Giresun Kurban Bayramı namazı vakti 2021 saati! Giresun bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Giresun bayram namazı saati, ilk gün bayram namazına gidecek olan tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Bu sene 20 Temmuz Salı günü gerçekleşecek olan Kurban Bayramı'nda eller semaya açılacak ve namazlar kılınıp dualar edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı il il bayram namazı vakitlerini açıkladı. İşte tüm merak edilenler...

Kurban Bayramı namazı vakitleri araştırılmaya başlandı. Bayram namazı yılda iki defa kılındığı için kılınışı unutulabilen bir namazdır. Bu nedenle camilerde din görevlileri namaz öncesi bayram namazının nasıl kılınacağını hatırlatırlar. Peki, Giresun bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Giresun Kurban Bayramı namazı vaktini açıkladı. İşte il il bayram namazı vakitleri...

GİRESUN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Giresun'da bayram namazı 20 Temmuz Salı günü saat 05:46'da kılınacak.

DİYANET İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

"Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet edilir.

BAYRAM NAMAZININ KILINIŞI NASILDIR?

"Allahu Ekber" denilerek namaza durulur. Sonra imam ve cemaat sessiz bir şekilde "Sübhaneke" duasını okunur.

Sübhaneke'den sonra imamla birlikte Allahu Ekber şeklinde üç defa tekbir getirilir.

Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde olduğu gibi) birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde göbek altına bağlanır.

Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde olduğu gibi) birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde göbek altına bağlanır.


Üçüncü tekbirin ardından elleri bağlayınca imam önce Fatiha, sonra Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur ve imamla birlikte rükuya gidilir.

Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.

İkinci rekatta imam önce Fatiha ve Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur. Sonra imamla birlikte Allahu Ekber diyerek üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp yana bırakılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp rükuya gidilir.

Rüku ve secdeler yapılarak oturulur. Son rekatta imam ve cemaat, Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okur.

Dualardan sonra imamla birlikte önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

Not: Kurban Bayramı namazından sonra "Allahu ekber Allahu ekber. Lâ ilâhe İllâllahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillâhil hamd" şeklinde teşrik tekbiri getirilir.

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban (udhiye), eyyâm-ı nahr (kurban kesme günleri) denilen Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günleri kesilir.

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde namaz kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise ikinci fecrin doğumundan sonra başlar; Zilhiccenin on ikinci günü (bayramın üçüncü günü) güneş batıncaya kadar devam eder. Bu geçen süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz vakti kesilmesi daha uygundur.

Diğer kurbanlarda (adak, akika, vb.) ise herhangi bir vakit söz konusu değildir.