Gezgin Türk'e 13 saat işkence

Polislik mesleğini bırakıp dünya turuna çıkan Zonguldaklı Melih Bektaş, seyahatinin altıncı ayında Malezya'da gasp edildi. 13 saat boyunca alıkonulan Bektaş, işkence gördüğünü söyledi.

TELEFONUNU ALDILAR

Kamera ekipmanlarıyla yolculuğa çıkan Melih Bektaş, sörf okulu gibi işletmelere drone ile video çekip hem ücretsiz konaklayıp hem de bu işten para kazandı. Malezya'ya gittiği 3. gününde otostopla genç bir çocuğun aracına binen Bektaş, her şeyin o gün yaşandığını belirterek olayı anlattı: "Arkadaşından para alacağını söyleyip arabayı durdurdu. Şahısların uyuşturucu kullandığını gördüm, beni de zorladılar. Arkadaşıma konum attım, telefonumu da gasp ettiler."

'ÖLÜMÜ KABULLENDİM'

"Benim huzursuz olduğumu anlayınca araca bindirip bir Hindu tapınağına getirdiler ve 2 bin dolar istediler. Paramın olmadığını söylediğimde 5 kişi saldırdı. Enseme çizik attılar, sırtıma ve sağ baldırıma bıçakla vurdular. Çantamı alınca, saldırmayı bıraktılar. 13 saat boyunca alıkoydular. Kredi kartını gasp edip şifremi alan şahıslar başında bıçak biledi, diğeri samuray kılıcıyla bekliyordu. Ölümü kabullendim. Beni alıp kaportacıya götürdüler. Orada da uzun bir süre tutuldum."

TÜRKİYE'YE GERİ DÖNDÜ

"Yanıma kendisini polis olarak tanıtan biri geldi. Ellerim, gözlerim bağlı bir şekilde bindirdikleri araçtan beni ve sırt çantamı attılar. Bir motosikletlinin telefonundan konsolosluğa haber verdim; polis gelip beni karakola götürdü. Arkadaşıma attığım ilk konum sayesinde beni tehdit eden şahıs yakalandı. Çete liderinin kimliğini fotoğraftan teşhis ettik. Polis beni 2 hafta orada tutmak istedi ama yasal olmadığı için Türkiye'ye döndüm. Hayatımda bu kadar ölüme yakın olduğumu hissetmemiştim."

31 yaşındaki Melih Bektaş, dünya turunda gezip gördüğü yerleri sosyal medya sayfasında paylaştı.